Actual

Alte categorii

Grila Lista

Astazi, in orasul Zimnicea a fost sparta o banca de doi infractori inarmati. Dupa jaf, aceastia s-au refugiat in cinematograful din localitate. Pentru prinderea lor au intervenit lucratorii SAS din cadrul IPJ Teleorman. Din fericire totul a fost un exercitiu tactic.

Cod rosu de canicula

Actualitate

Sâmbătă, 1 iulie, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Galați, Brăila, Vaslui și Iași, precum și în municipiul București și în zona joasă de relief a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamț, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 și 41 de grade, iar în sudul Olteniei și al Munteniei valorile termice vor urca spre 42...44 de grade.

Balciul de la Alexandria

Actualitate

Week-end-ul trecut, la Alexandria s-a desfasurat balciul anual. Acestuia i-au trecut pragrul mii de vizitatori.

Punct prim ajutor

Administratie

Avand in vedere avertizarile meteorologice si instituirea codului portocaliu de canicula, in municipiul Rosiorii de Vede au fost amenajate doua puncte de prim ajutor,in holul primariei si in incinta policlinicii spitalului Caritas.Punctele de prim ajutor sunt deschise intre orele 10-18 pe toata durata caniculei.

CL Rosiori

Administratie

In sedinta consiliului local desfasurata, ieri, la Rosiorii de Vede a fost aprobata inchirierea prin licitatie publica a stadionului Obor pentru desfasurarea de activitati sportive. Proiectul de hotarare a fost initiat in urma solicitarii depuse de Asociatia Club Sportiv Rigby Rosiori.

Marius Sepi

Administratie

La ultima comisie de dialog social, ce a avut loc in Teleorman, reprezentantii sindicatului din invatamant Spiru Haret, au prezentat probleme cu care se confrunta cadrele didactice. O problema pusa pe tapet a fost cea a drepturilor salariale.

Informare APIA

Agricultura

In sala de sedinte a primariei Alexandria, a avut loc astazi o intalnire de informare privind depunerea cererii unice pe anul 2017, ce are data limita 15 mai. La aceasta au participat reprezentanti ai APIA, Prefecturii Teleorman, primaria Alexandria ,SGA si fermieri.

Eugen Coman

Agricultura

Potrivit datelor centralizate de catre Agentia pentru Plati si Interventii in Agricultura Teleorman, nu toti fermierii din judet au fost autorizati pentru cererea unica pe suprafata pentru campania de anul trecut. Cei care nu sunt introdusi in bazele de date depaseste cifra de 400.

Producatori de lapte

Agricultura

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de astăzi.

Datoria externa a Romaniei

Economic

Datoria externa totala a crescut cu 1,8 miliarde de euro in perioada ianuarie-iunie, iar datoria pe termen lung a insumat 69,4 miliarde de euro la 30 iunie (73,6 la suta din totalul datoriei externe), in crestere cu 0,6% fata de 31 decembrie 2016, a comunicat luni Banca Naţionala a Romaniei.

Rata somaj

Economic

Peste 9% a fost rata somajului inregistrata in Teleorman la sfarsitul lunii aprilie. Cei mai multi dintre someri provin din mediul rural.

Eures

Economic

1003 de locuri de munca in strainatate sunt puse la dispozitia persoanelor interesate, prin reteaua Eures din cadrul Agentiei Judeteane pentru Ocuparea Fortei de Munca Teleorman. Cei interesati sa participe la selectiile organizate, trebuie sa se inregistreze in baza de date a institutiei.

Flori de teiului

Evenimente

Duminica, la Draganesti de Vede a fost sarbatoarea teilui, un eveniment cu traditie in aceasta localitate inconjurata de paduri cu tei. Printre invitatii care au urcat pe scena la sarbatoarea locala s-au aflat doi dintre cei mai indragiti interpreti de muzica populara, Constantin Enceanu si Petrica Mitu Stoian.

Ziua drapelului

Evenimente

In fiecare an, pe data de 26 iunie se sarbatoreste Ziua drapelului national. Aceasta a fost marcata si in Teleorman, de catre autoritatile judetene si locale.

Ziua orasului Zimnicea

Evenimente

Zimnicenii au avut toate motivele de bucurie pe 1 iunie, de ziua orasului. Carnavalul florilor de cires a dat startul celei de-a doua parti a programului special de 1 iunie, care s-a incheiat cu un concert de muzica populara si muzica tanara, totul culminand cu un spectaculos foc de artificii.

Taieri ilegale arbori

Justitie

Un grup de indivizii sau ales acum cu dosare penale pentru taiere ilegala de arbori. Acestia au fost depistati de oameni legii, dupa o munca de mai multe luni, pentru strangerea dovezilor necesare la dosar.

Simbol justitie

Justitie

Anul trecut, sute de teleormaneni au dat in judecata Casa Judeteana de Pensii. Potrivit datelor, in peste 300 de cauze institutia a avut calitatea de parat.

Ministerul Justitiei

Justitie

Rasturnare de situatie in privinta modificarii Codurilor Penale, dupa ce Ministerul Justitiei a trimis catre CSM, Parchetul General, DNA inca de ieri un proiect de lege care copiaza aproape integral continutul OUG 13/2017. Mai mult, ministrul Florin Iordache anunta in aceasta dimineata ca proiectul de lege va fi publicat azi pe site-ul ministerului.

Accident in Dragavesti Vlasca

Social

Un accident grav s-a petrecut în aseară, pe drumul european 70, în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, fiind implicate autorurisme.

Accident in lant

Social

Accident rutier, pe drumul european 70, in apropiere de Vitanesti, in care au fost implicate cinci autoturisme.

Barbat cazut in fantana

Social

O persoană din satul Cetatea, comuna Rădoieşti a căzut într-o fântână. Pentru scoaterea lui au intervenit pompirii din cadrul Detaşamentului Roşiori de Vede cu mai multe autospeciale, precum şi o ambulanță SMURD.

Publicitate
Fermierul din sud

Aboneaza-te acum

mediasudtv.ro