Actual

Alte categorii

Grila Lista

Balciul de la Alexandria

Actualitate

Week-end-ul trecut, la Alexandria s-a desfasurat balciul anual. Acestuia i-au trecut pragrul mii de vizitatori.

Lucrari sens giratoriu

Actualitate

Din cauza numărului foarte mare de accidente de circulaţie, produse pe variata ocilitoare a municipiului Alexandria, la doua dintre intersecţii se vor realiza sesnuri giratorii. Mai exact, astazi la intersecţia DJ 504, Alexandria – Piteşti, cu VO6F, se efectuează lucrări de reglementare a circulaţiei în această intersecţie, printr-un sens giratoriu.

1 Iunie la Zimnicea

Actualitate

Ziua Internationala a Copilului a fost sarbatorita si anul acesta cu mare fast la Zimnicea, urbea de la malul Dunarii transformandu-se cu aceasta ocazie intr-un oras al copiilor. Concursuri sportive, desene pe asfalt, animatori profesionisti, iata cateva dintre ingredientele unei sarbatori reusite.

Florinel Dumitrescu

Administratie

Astazi, prefectul judetului Teleorman, Florinel Dumitrescu a fost prezent la Rosiorii de Vede pentru audiente acordate cetatenilor din municipiu. Este al doilea oras, dupa Zimnicea unde prefectul s-a deplasat pentru un dialog institutional cu cetatenii.

Valerica Carciumaru

Administratie

Doua dintre proiectele depuse de Primaria Rosiorii de Vede au primit finantare europeana. Este vorba despre proiectele “Verde in cartierele din Rosiorii de Vede” si “Un viitor mai bun prin eforturi comune “, proiect initiat si derulat in parteneriat cu Asociatia de prietenie romano-franceza Romfra.

Asfaltari in Rosiori

Administratie

De saptamana trecuta se lucreaza intens pe trei din cele cinci strazi din municipiul Rosiorii de Vede incepute in urma cu trei ani si abandonate de firma care castigase licitatia. Este vorba de strazile Republicii, Carpati, Eminescu, Stelian Popescu si Balacescu.

Informare APIA

Agricultura

In sala de sedinte a primariei Alexandria, a avut loc astazi o intalnire de informare privind depunerea cererii unice pe anul 2017, ce are data limita 15 mai. La aceasta au participat reprezentanti ai APIA, Prefecturii Teleorman, primaria Alexandria ,SGA si fermieri.

Eugen Coman

Agricultura

Potrivit datelor centralizate de catre Agentia pentru Plati si Interventii in Agricultura Teleorman, nu toti fermierii din judet au fost autorizati pentru cererea unica pe suprafata pentru campania de anul trecut. Cei care nu sunt introdusi in bazele de date depaseste cifra de 400.

Producatori de lapte

Agricultura

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de astăzi.

Rata somaj

Economic

Peste 9% a fost rata somajului inregistrata in Teleorman la sfarsitul lunii aprilie. Cei mai multi dintre someri provin din mediul rural.

Eures

Economic

1003 de locuri de munca in strainatate sunt puse la dispozitia persoanelor interesate, prin reteaua Eures din cadrul Agentiei Judeteane pentru Ocuparea Fortei de Munca Teleorman. Cei interesati sa participe la selectiile organizate, trebuie sa se inregistreze in baza de date a institutiei.

Trecerea la moneda euro

Economic

Prima reuniune a Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro a avut loc astăzi, la Palatul Victoria. Ședința a fost prezidată de premierul Sorin Grindeanu, iar guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, au participat în calitate de vicepreședinți ai Comitetului.

Ziua orasului Zimnicea

Evenimente

Zimnicenii au avut toate motivele de bucurie pe 1 iunie, de ziua orasului. Carnavalul florilor de cires a dat startul celei de-a doua parti a programului special de 1 iunie, care s-a incheiat cu un concert de muzica populara si muzica tanara, totul culminand cu un spectaculos foc de artificii.

Comemorare eroi

Evenimente

Astazi, la Monumentul Eroilor Grupului 1 Vanatoare au fost comemorati la monumentul ridicat in cinstea lor in incinta Spitalului de Pneumofitziologie, aproape de locul unde s-a aflat Aeroportului militar Rosiorii de Vede.

Izvoarele

Evenimente

Localitatea Izvoarele a fost imbracata in haine de sarbatoare. Autoritatile locale au organizat ieri ziua comunei, fiind invitati sa participle la eveniment atat artisti locali cat si nume sonore ale muzicii populare romanesti.

Taieri ilegale arbori

Justitie

Un grup de indivizii sau ales acum cu dosare penale pentru taiere ilegala de arbori. Acestia au fost depistati de oameni legii, dupa o munca de mai multe luni, pentru strangerea dovezilor necesare la dosar.

Simbol justitie

Justitie

Anul trecut, sute de teleormaneni au dat in judecata Casa Judeteana de Pensii. Potrivit datelor, in peste 300 de cauze institutia a avut calitatea de parat.

Ministerul Justitiei

Justitie

Rasturnare de situatie in privinta modificarii Codurilor Penale, dupa ce Ministerul Justitiei a trimis catre CSM, Parchetul General, DNA inca de ieri un proiect de lege care copiaza aproape integral continutul OUG 13/2017. Mai mult, ministrul Florin Iordache anunta in aceasta dimineata ca proiectul de lege va fi publicat azi pe site-ul ministerului.

Acctiune Politie rutiera

Social

Ieri, pe raza judetului Teleorman s-au produs nu mai putin de 5 accidente de circulatie. Din cauza unuia dintre ele o persoana si-a pierdut viata.

Accident Izvorul Rece

Social

In aceasta seara pe drumul national 52, Alexandria - Turnu Măgurele a avut loc un accident de circulatie.

Tanara legata de familie

Social

Ieri, politistii din Rosiorii de Vede au fost sesizati de faptul ca o tanara din localitate este tinuta prizoniera de propria familie. Pentru salvarea ei au fost realizate 5 perchezitii domiciliare.

Publicitate

Aboneaza-te acum

mediasudtv.ro