Alte categorii

Grila Lista

Probleme bancomat

Actualitate

Politia a fost alertata, ieri dimineata, ca bancomatul unei banci comerciale ar fi fost spart in timpul noptii. Pana la sosirea firmei specializate in verificarea bancomatelor s-au emis tot felul de ipoteze.

Spitalul orasenesc din Zimnicea

Actualitate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a demarat o anchetă în urma decesului asistentei medicale de la Spitalul din Zimnicea. Au fost efectuate verificări pe mai multe linii de muncă, constatându-se unele deficiențe în ceea ce privește orele legale de repaos.

Tren deraiat CF Rosiori

Actualitate

Cateva vagoane ale unui tren cu calatori au iesit de pe sine in timpul mersului. Evenimentul a avut loc aseara, la ora 21.30 in apropiere de Statia Rosiori Nord. Nici un pasager nu a fost ranit dar circulatia a fost intrerupta aproape 6 ore.

Dezbatere taxe speciale

Administratie

La bugetul local intră și sumele încasate din plata taxelor și impozitelor. Municipalitatea a invitat ieri după amiază cetățenii la o dezbatere referitoare la taxele speciale, ce vor face obiectul unei hotărâri de consiliu local.

Insula Belina

Administratie

Primul proiect care s-a dezbatut în ședința Consiliului Județean  Teleorman, de luni, 26 noiembrie 2018, a facut referire la reîntoarcerea insulei Belina și a Brațului Pavel în domeniul public al statului și în administrarea Apelor Române.

Aprobare proiect CL Rosiori

Administratie

Consiliul local Rosiorii de Vede a fost convocat in sedinta de indata pentru a aproba proiectul si cheltuielile legate de proiectul prin care se asigura finantarea din fonduri europene a constructiei noii gradinite nr. 5. Lucrarile au inceput de aproape o luna si a fost livrat mobilierul pentru noua gradinita, iar acum se schimba si sursa de finantare.

Ziua produselor agroalimentare

Agricultura

Pentru a doilea an consecutiv in Alexandria cu ocazia Zileleor Recoltei este marcata si Ziua Nationala a Produselor Agoalimentare. Evenimentul a avut loc pe platoul din fata Finantelor Publice.

Program tomate

Agricultura

Subventia de 3000 de euro pentru cultura de rosii in sere si solaria reprezinta o masura de sprijin pe care fermierii teleormaneni au accesat-o si in acest an. De exemplu, pentru tura a doua de solicitare a acestor bani, au depus documentele un numar de 149 de legumicultori.

Cereale păioase

Agricultura

Campania de recoltare a paioaselor si a rapitei a ajus la final in Teleorman. In ceea ce priveste productia per hectar, aceasta a oscilat de la micii fermierii la marii fermieri.

Eugen Teodorovici

Economic

Ministrul de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, doreşte ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată, după care să îşi caute de muncă în altă ţară.

Disponibilizari

Economic

Două firme cu domeniul de activitate confecții textile, din municipiul Alexandria, Turnu Măgurele și Zimnicea au transmis intenții de concediere colectivă către instituțiile județene de muncă. Se pare că, firma din Alexandria, patronată de un englez își va închide porțile în câteva luni.

Majorare pret gaze naturale

Economic

Gazele se scumpesc cu inca 5,85% incepand cu 1 august, potrivit unei decizii a Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei. In conditiile in care pretul gazelor a mai crescut de doua ori, doar in acest an.

Capsula timpului

Evenimente

O multime de documente, fotografii, inregistrari video si audio, mesaje si scrisori au fost introduse in capsula timpului destinata locuitorilor municipiului Rosiorii de Vede din anul 2118. Capsula cu marturii ale prezentului pentru viitor a fost ingropata intr-un loc special amenajat in fata Primariei Rosiorii de Vede.

Ziua Nationala Rosiori

Evenimente

Momente solemne de Ziua Nationala la Monumentul Eroilor din Rosiorii de Vede. Administratia locala a organizat o ceremonie in memoria si onoarea eroilor rosioreni cazuti pe campul de lupta in Primul Razboi Mondial.

Monument Prunaru

Evenimente

Cei 300 de ostasi romani, care cu pretul vietii au aparat capitala, au fost comemorati astazi la Prunaru. Şarja de la Prunaru este considerată a fi cea mai eroică acţiune de luptă a oastei române din Primului Război Mondial.

Laura Codruta Kövesi

Justitie

Prima reacţie a Laurei Codruţa Kovesi după revocare. Fostul procuror-şef al DNA a făcut declaraţii de presă.

Perchezitii Teleorman

Justitie

În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au desfășurat o acțiune în scopul destructurării unei grupări specializate în evaziune fiscală, care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 550.000 de euro. Descinderile au avut loc in judetele Teleorma si Ilfov dar si in muncipiul Bucuresti.

Perchezitii in Alexandria

Justitie

Descinderi, in dimineata zilei de astazi, in Teleorman. In cadrul lor s-a urmarit depistarea deţinătorilor ilegali de arme şi muniţii.

DGASPC Teleorman

Social

Ieri după-amiază, bebelușii părăsiți lângă spital au fost externați. Inspectorii de la Protecția Conpilului au fost cei care i-au dus pe micuți, alături de mama lor într-un centru special, unde vor fi îngrijiți și consiliați. Poliția investighează cele declarate de Lenuța Călin.

Accident rutier Peretu

Social

Tragedie pe DE 70, in urma unui accident rutier ce a avut loc la intrare in comuna Peretu. O persoana a decedat in urma impactului violent dintre un TIR si o autoutilitara. Femeia de la volanul autoutilitarei care a murit aproape intstantaneu avea 47 de ani si este din Rosiorii de Vede.

Mama bebelusilor a aparut

Social

Regretele și părerile de rău au început să se inoculeze în sufletul femeii care și-a lăsat pruncii, lângă spitalul din Alexandria. Lenuța Călin, în vârstă de 24 de ani, din Iași a ajuns noaptea trecută la unitatea spitalicească unde sunt îngrijiți băiețeii.

Aboneaza-te acum

mediasudtv.ro