Alte categorii

Grila Lista

Controale ISU

Actualitate

Personalul Inspectiei de Prevenire a Incendiilor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „A.D. Ghica” al judetului Teleorman verifica institutiile publice daca au luat toate masurile necesare pentru evitarea unor astfel de evenimente. In ultimele 2 saptamani au fost aplicate si 3 amenzi contraventionale.

Educatie rutiera

Actualitate

Aceasta este initiata de Primaria municipiului Alexandria, in parteneriat cu Inspectoratul Judetean de Politie Teleorman.

Lucrarile de decolmatare

Actualitate

La Zimnicea au inceput astazi lucrarile de decolmatare ale bratului Pasarea. Lucrarile se vor desfasura pe parcursul a 30 de zile, si vor avea in vedere cei  1500 de metri care se invecineaza cu orasul, intre cele 2 poduri care traverseaza bratul Pasarea. Este prima lucrare de acest fel dupa circa 50 de ani.

Ambasadorul Chinei

Administratie

Insotit de concul general al Chinei, dar si de doi oameni de afaceri, acesta a avut o intalnire cu primarul orasului, cel care l-a asigurat de inaltul oficial diplomatic de toata deschiderea in privinta unei eventuale colaborari viitoare.

Primaria Roşiori

Administratie

Edilul municipiului Rosiorii de Vede a avut o intalnire cu ambasadorul Chinei in Romania privind investitiile in municipiu. Administratia locala a prezentat partenerilor chinezi trei propuneri de investitii in municipiul Rosiorii de Vede.

Instruire personal

Administratie

Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanelor Teleorman a chemat la instruire, astazi,  in sala mare a Primariei Alexandria, toti ofiterii de stare civila din judet. Au mai fost invitati, la intalnire si reprezentanti ai institutiilor judetene.

Codasi la depunerea cereii unice

Agricultura

Doar cateva zile mai sunt pana la termenul limita de depunere a cererilor unice pe suprafata la APIA. Cu toate astea, fermierii din judet nu se sinchisesc sa depuna documentaia, iar datele centralizate arata ca sunt printre codasii tarii, cu un procent de doar 67% prezentati.

Campania de insamantare a culturilor de primavara este in plina desfasurare in judet. Potrivit Directiei pentru Agricultura Teleorman, din totalul de 200.000 de hectare au fost insamantate 158.000.

Directia pentru Agricultura Teleorman

Agricultura

Prin Directia Judeteana pentru Agricultura Teleorman, anul trecut au fost adusi in judet peste 900.000 de euro din fonduri europene. De la inceputul anului pana in prezent, prin intermediul institutiei au fost aprobate 11 proiecte.

Seminar de informare

Economic

La Camera de Comert, Industrie si Agricultura Teleorman a avut loc un seminar de informare privind proiectul “Start Antreprenoriat!”. Grupul tinta este format dintr-un numar de 310 persoane din regiunea Sud Muntenia.

Avantaje incadrare ucenici

Economic

Conform legii, angajatorii care incadreaza ucenici, beneficiaza de anumite facilitati. Cei interesati pot afla mai multe informatii de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Teleorman.

Locuri de munca

Economic

1.200 locuri de munca in strainatate sunt puse la dispozitia persoanelor interesate, prin reteaua Eures din cadrul Agentiei Judeteane pentru Ocuparea Fortei de Munca Teleorman. Cei interesati sa participe la selectiile organizate, trebuie sa se inregistreze in baza de date a institutiei.

Zilele municipiului Rosiorii de Vede

Evenimente

Sambata seara, in cadrul specatacolului folcloric "Pe deal, pe la Teleorman" a avut loc si deschiderea oficiala a Zilelor municipiului Rosiorii de Vede. Cu cateva minute bune de intarziere, din cauza ploii, au urcat pe scena din centrul orasului pentru a le transmite mesaje de felicitare rosiorenilor, de ziua lor, edilul municipiului si oficialitatile invitate la eveniment.

Parada portului

Evenimente

O multime de copii si tineri au prezentat cu mandrie, la Rosiorii de Vede, cele mai frumoase costume populare romanesti specifice zonei.

In paşi de dans

Evenimente

Sambata, a avut loc la Alexandria o noua editie a festivalului-concurs “In pasi de dans”. Astfel, sute de elevi din tara si strainatate au participat la a X-a editie, organizate ca si precedentele de catre Colegiul National Alexandru Ioan Cuza in parteneriat cu primaria Alexandria.

Ziua Z DIICOT

Justitie

În această dimineaţă, în cadrul operatiunii ZIUA Z ,sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul direcției au declanșat o amplă acțiune de combatere a fenomenului infracțional organizat. Acestia au descins in 28 de judete, printre care si Teleorman, fiind vizati un numar de 227 de suspecti.

Un politisti din cadrului unui post rural al IPJ Teleorman a sesizat ofiterii anticoruptie cu privire la faptul ca doi teleormaneni au incercat sa il mituiasca cu suma de 2000 de lei. Acum, acestia sunt trimis in judecata pentru savarsirea faptei de dare de mita.

Tudorel Toader

Justitie

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că a declanșat procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ca urmare a evaluării competențelor sale manageriale.

Accident Orbeasca

Social

Ieri, politistii teleormaneni au fost sesizati de producerea unui accident rutier pe DJ 612. O persoana a fost ranita.

Masina rasturnata

Social

Un autoturism s-a rasturnat, aseara, in fata Scolii Mihai Eminescu din Rosiorii de Vede dupa ce soferita a acrosat un alt autoturism si a pierdut controlul directiei. In urma accidentului trei autoturisme au fost avariate si o persoana a suferit rani usoare. Din fericire, accidentul s-a produs cu cateva minute inainte de iesirea elevilor de la cursuri.

Distrugere spatii verzi

Social

Mii de flori dispar, anual, de pe domeniul public din Rosiorii de Vede. Recent, politia locala a surprins, cu ajutorul sistemului de supraveghere video, un grup de persoane care sustrageau trandafirii proaspat plantati in Gradina Publica.

Publicitate
In pana presei

Aboneaza-te acum

mediasudtv.ro