Alte categorii

Grila Lista

Actiune politia Zimnicea

Actualitate

Politistii zimniceni au desfasurat ieri timp de cateva ore o actiune de informare si prevenire a cetatenilor asupra catorva teme de actualitate privitoare la siguranta persoanelor si a bunurilor acestora. De asemenea, politistii zimniceni au inmanat flayere informative si veste reflectorizante biciclistilor intalniti in trafic.

Masini noi in dotare

Actualitate

Masinile cu care merg la interventii politistii sunt adevarate „bombe pe roti”, asa le-a numit Silviu Mocanu, presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie, filiala Teleorman. Parcul auto ar trebui reinnoit in primortie de 90%, considera sindicalistii.

Controale ISU

Actualitate

Personalul Inspectiei de Prevenire a Incendiilor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „A.D. Ghica” al judetului Teleorman verifica institutiile publice daca au luat toate masurile necesare pentru evitarea unor astfel de evenimente. In ultimele 2 saptamani au fost aplicate si 3 amenzi contraventionale.

Petre Parvu

Administratie

Sedinta de lucru a Consiliului Local al orasului Zimnicea a adus astazi pe masa consilierilor rapoarte despre situatia financiara  la zi a orasului, despre proiectele cu finantare externa  realizate in ultima vreme, dar si despre cele aflate in derulare. Edilul zimnicean a tinut sa lamureasca si chestiunea asa-zisei suspendari a sa din functia de primar.

Blocuri noi ANL

Administratie

Agentia Nationala de Locuinte incepe constructia unui nou bloc de locuinte pentru tineri, cu 24 de apartamente, la Rosiorii de Vede. Noile apartamente vor acoperi integral cererile inregistrate pana acum la Primaria municipiului Rosiorii de Vede.

Ambasadorul Chinei

Administratie

Insotit de concul general al Chinei, dar si de doi oameni de afaceri, acesta a avut o intalnire cu primarul orasului, cel care l-a asigurat de inaltul oficial diplomatic de toata deschiderea in privinta unei eventuale colaborari viitoare.

Codasi la depunerea cereii unice

Agricultura

Doar cateva zile mai sunt pana la termenul limita de depunere a cererilor unice pe suprafata la APIA. Cu toate astea, fermierii din judet nu se sinchisesc sa depuna documentaia, iar datele centralizate arata ca sunt printre codasii tarii, cu un procent de doar 67% prezentati.

Campania de insamantare a culturilor de primavara este in plina desfasurare in judet. Potrivit Directiei pentru Agricultura Teleorman, din totalul de 200.000 de hectare au fost insamantate 158.000.

Directia pentru Agricultura Teleorman

Agricultura

Prin Directia Judeteana pentru Agricultura Teleorman, anul trecut au fost adusi in judet peste 900.000 de euro din fonduri europene. De la inceputul anului pana in prezent, prin intermediul institutiei au fost aprobate 11 proiecte.

Seminar de informare

Economic

La Camera de Comert, Industrie si Agricultura Teleorman a avut loc un seminar de informare privind proiectul “Start Antreprenoriat!”. Grupul tinta este format dintr-un numar de 310 persoane din regiunea Sud Muntenia.

Avantaje incadrare ucenici

Economic

Conform legii, angajatorii care incadreaza ucenici, beneficiaza de anumite facilitati. Cei interesati pot afla mai multe informatii de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Teleorman.

Locuri de munca

Economic

1.200 locuri de munca in strainatate sunt puse la dispozitia persoanelor interesate, prin reteaua Eures din cadrul Agentiei Judeteane pentru Ocuparea Fortei de Munca Teleorman. Cei interesati sa participe la selectiile organizate, trebuie sa se inregistreze in baza de date a institutiei.

Targ de primavara

Evenimente

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Teleorman in parteneriat cu Primaria Alexandria, organizeaza in aceasta perioada o noua editie a targului de primavara. Acesta se desfasoara pe platoul din fata Casei de Cultura si va fi deschis pana pe data de 28 mai.

Caluisarii din Dracsani

Evenimente

Concursul zonal Rosiori Dance & Voice, editia a II-a a continuat cu sectiunea dans modern si muzica usoara la care au participat cei mai talentati copii si tineri din mai multe localitati. Pe langa premiile acordate celor mai buni concurenti la aceasta sectiune, organizatorii au oferit marele premiu si trofeul celei mai bune trupe care s-a remarcat in acest an, Calusarii din Dracsani.

Ziua comunei Dracea

Evenimente

Cei mari au avut parte de un spectacol sustinut de interpreti de muzica populara, iar cei mici au avut parte de gratuitate in parcul de distractii amenajat cu aceasta ocazie.

Ziua Z DIICOT

Justitie

În această dimineaţă, în cadrul operatiunii ZIUA Z ,sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul direcției au declanșat o amplă acțiune de combatere a fenomenului infracțional organizat. Acestia au descins in 28 de judete, printre care si Teleorman, fiind vizati un numar de 227 de suspecti.

Un politisti din cadrului unui post rural al IPJ Teleorman a sesizat ofiterii anticoruptie cu privire la faptul ca doi teleormaneni au incercat sa il mituiasca cu suma de 2000 de lei. Acum, acestia sunt trimis in judecata pentru savarsirea faptei de dare de mita.

Tudorel Toader

Justitie

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că a declanșat procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ca urmare a evaluării competențelor sale manageriale.

Scoala Mihai Viteazul

Social

8 copii au ajuns in aceasta dupa amiaza la spital dupa ce au inhalat pulbere dintr-un instinctor. Acest lucru s-a intamplat intr-o unitate de invatamant din Alexandria.

Accident Furculesti

Social

Ieri, din cauza unui accident de circulatie, doua persoane au fost ranite. Acestea au fost transportate la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Accident Orbeasca

Social

Ieri, politistii teleormaneni au fost sesizati de producerea unui accident rutier pe DJ 612. O persoana a fost ranita.

Publicitate
In centrul Atentiei

Aboneaza-te acum

mediasudtv.ro