Agricultura

Codasi la depunerea cereii unice

Doar cateva zile mai sunt pana la termenul limita de depunere a cererilor unice pe suprafata la APIA. Cu toate astea, fermierii din judet nu se sinchisesc sa depuna documentaia, iar datele centralizate arata ca sunt printre codasii tarii, cu un procent de doar 67% prezentati.

Depunere cerere

Din data de 1 martie, fermierii din Teleorman pot depune cererile unice de plata. Din cei 220 de agricultori programati pana astazi sa depuna aceste documente s-au prezentat la sediile locale ale institutiei doar 76.

Ajutor minimis crestere porci

In aceasta perioada, teleormanenii pot aplica pentru ajutoarele de minimis pentru tomate si cel de crestere a suinelor din rasele bazna si mangalita. Pana in prezent la programul de sustinere a tomatelor s-au inscris 415 fermieri, iar pentru cel de crestere a porcilor s-au depus un numar de 143 de ceri.

Rase porci

Crescatorii de porci din rasele Bazna si Mangalita vor beneficia, in perioada 2018-2020, de o schema de sprijin financiar pentru aplicarea programului de sustinere a acestora in vederea producerii carnii de porc, pentru cresterea, ingrasarea si livrarea porcilor. La nivel de judet, pana in prezent, peste 60 de fermieri si-au depus dosarele.

Mai multe articole...

Meteo

Partial innorat

31°C

Alexandria

Partial innorat

Umiditate: 34%

Vant: 6.44 km/h

  • 21 August 2018

    Predominant insorit 32°C 17°C

  • 22 August 2018

    Predominant insorit 32°C 18°C