Ajutor minimis crestere porci

In aceasta perioada, teleormanenii pot aplica pentru ajutoarele de minimis pentru tomate si cel de crestere a suinelor din rasele bazna si mangalita. Pana in prezent la programul de sustinere a tomatelor s-au inscris 415 fermieri, iar pentru cel de crestere a porcilor s-au depus un numar de 143 de ceri.

Rase porci

Crescatorii de porci din rasele Bazna si Mangalita vor beneficia, in perioada 2018-2020, de o schema de sprijin financiar pentru aplicarea programului de sustinere a acestora in vederea producerii carnii de porc, pentru cresterea, ingrasarea si livrarea porcilor. La nivel de judet, pana in prezent, peste 60 de fermieri si-au depus dosarele.

Rase de porci

Crescătorii de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa vor beneficia, în perioada 2018-2020, de o schemă de sprijin financiar pentru aplicarea programului de susţinere a acestora în vederea producerii cărnii de porc, pentru creşterea, îngrăşarea şi livrarea porcilor. La Directia Agricola Teleorman, 60 de personae s-au interesat de acest program.

Depunere cerere

Din data de 1 martie, fermierii din Teleorman pot depune cererile unice de plata. Din cei 220 de agricultori programati pana astazi sa depuna aceste documente s-au prezentat la sediile locale ale institutiei doar 76.

Crescatori albine

Zilele trecute, crescatorii de albine din regiunea Oltenia au participat la o conventie apicola ce a avut loc la Craiova. Aici, acestora li s-a vorbit despre legislatia privind apicultura ecologica dar si depre modul de a creste si a ingrijii corect albinele.

Petre Daea

Ministrul Petre Daea a fost în vizită la bătrânii din centrele situate în localitățile Cervenia și Furculești. Acesta a continuat campania începută în urma cu ceva timp de promovare a lânii de oaie. Acesta a adus bătrânilor din cele două centre șosete din lână și paturi confecționate din același material.

Mai multe articole...