Actual

Trupa Euroton

Ca sa atraga cat mai multi rosioreni la manifestarea Zilele recoltei, autoritatile locale au organizat un spectacol dedicat acestui eveniment aflat la prima editie in municipiul Rosiorii de Vede. Scena pe care au evolutat artistii trupei Euroton a fost amplasata chiar in incinta targului de toamna.

Zilele recoltei

Ieri, au inceput Zilele Recoltei la Rosiorii de Vede, eveniment organizat de primaria municipiului pe platoul din piata centrala unde au fost amenajate spatii destinate expunerii si vanzarii legumelor si fructelor de sezon.Targul de toamna ramane deschis pana pe 15 octombrie.

Concurs de pescuit

Traditionala intrecerea a pescarilor rosioreni, Cupa "Fir intins" a avu loc, sambata la Bzinul Urlui.La cea de-a VIII-a editie organizata de  Directia pentru Cultura, Educatie, Creatie si Sport a municipiului Rosiorii de Vede numarul participantilor a fost limitat la  30 de concurenti.

Procesiune religioasa

Sute de credinciosi si preoti au participat la procesiunea religioasa cu Braul Maicii domnului si Moastele Sfantului Stelian aduse la Rosiorii de Vede cu binecuvantarea PS Galaction, episcopul Alexandriei si Teleormanului de la Manastirea Kato Xenia din Grecia.

Ziua Recoltei

Intreaga suflare zimniceana a fost ieri, 1 octombrie, in sarbatoare. Potrivit traditiei locale, in fiecare an, la inceputul lunii octombrie, orasul Zimnicea sarbatoreste Ziua Recoltei.

Mai multe articole...