Directia Silvica Teleorman lanseaza la Rosiori "Luna plantarii arborilor"

Directia silvica

Mediu
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Seria manifestarilr organizate de Directia Silvica Teleorman, sub egida "Luna plantarii arborilor" a fost deschisa in mod oficial, ieri, la Ocolul Silvic Rosiorii de Vede. In cadrul intalnirii a fost prezentata activitatea directiei judetene si programul de regenerare a padurilor in anul 2016.

"Luna plantarii arborilor", unul din cele mai importante evenimente silvice si ecologice a fost deschisa oficial in cadrul unei intalniri gazduite de Ocolul Silvic Rosiorii de Vede. Reprezentantii Directiei Silvice Teleorman au prezentat un sumar al activitatilor din cadrul institutiei cu accent pe programul de regenerare a padurilor din acest an. Directorul directiei judetene a bifat si cateva probleme, de natura economica, infractionala sau contraventionala cu care se confrunta institutia dar si efectele retrocedarilor in judetul Teleorman.

Partea a doua a intalnirii s-a desfasurat in teren unde participantii au fost invitati la plantarea puietilor pe o suprafata destinata impaduririi de pe raza comunei Draganesti de Vede si au vizitat permetrele de ameliorare Sfintesti 1 si Sfintesti 2, unul dintre acestea fiind impadurit in cadrul campaniei "Romania prinde radacini" desfasurata in urma cu aproape 8 ani.

Pepinierele silvice din judetul Teleorman se intand pe o suprafata de 47 de hectare si produc anual 1,5 milioane de puieti destinati impaduririlor si valorificarii catre agenti economici, persoane fizice si institutii. Principala sursa de venit a Directiei Silvice o reprezinta valorificarea masei lemnoase in conditiile in care a scazut interesul strainilor pentru actiunile de vinatoare pe cele patru fonduri administrate de directia judeteana, care altadata aduceau venituri importante. In acest moment mai exista peste 2500 de hectare de padure, fara servicii silvice, din cele retrocedate in judetul Teleorman iar acestea sunt supuse degradarii.

Meteo

Noros

-3°C

Alexandria

Noros

Umiditate: 100%

Vant: 9.66 km/h

  • 14 Decembrie 2018

    Rain And Snow 1°C -4°C

  • 15 Decembrie 2018

    Breezy 3°C 0°C