Luna Padurii marcata de catre Directia Silvica si la Alexandria

Luna Padurii marcata de catre Directia Silvica si la Alexandria

Plantare copaci

Mediu
Tipografie

Luna pădurii, sărbătoare anuală ce se desfăşoară în perioada 15 martie – 15 aprilie, este unul din cele mai importante evenimente în domeniul silvic si ecologic.

Luna padurii, activitate in domeniul silvic si ecologic, a fost marcata si in muncipiul Alexandria, printr-o actiune de plantare de copaci. Inainte de activitatea propriu-zisa, conducerea Directiei Silvice, a facut o scurta prezentare a  evenimentului.
Conform datelor, in momentul de fata Directia Silvica Teleorman administreaza o suprafata totala de 26.503 hectare de fond forestier.
Pentru acest an, exista si planuri in ceea ce priveste regenerarea padurilor. Astfel, silvicultorii teleormaneni vor sa realizeze astfel de lucrari pe o suprafata de 149 de hectare.
Si pentru a marca cum se cuvine luna padurii, pe fondul forestier dintre localitatile Nanov si Buzescu au fost plantati copaci. Acestia vor ajunge la maturitate intr-o perioada de 5 ani.
La aceasta actiune au participat silvicultori, dar si reprezentantii Grazii Nationale de Mediu si ai Agentiei pentru Protectia Mediului Telorman.