Rosiorenii au stins luminile, sambata seara, la Ora Pamantului

Ora pamantului

Mediu
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Luminile s-au stins sambata seara, timp de o ora si in municipiul Rosiorii de Vede care participa in fiecare an, din 2010, la cea mai mare manifestare de mediu din lume, Ora Pamantului. Peste 100 de tineri din scolile si liceele rosiorene dar si adulti au participat la un mars al luminii, intr-un gest simbolic de sustinere a ecologismului.

Sambata seara, timp de o ora luminile s-au stins si la Rosiorii de Vede, primul oras din Teleorman care a devenit partener in cadrul evenimentului Ora Pamantului, in urma cu sase ani. Lumina lumanarilor a inlocuit iluminatul public si peste 150 de rosioreni de toate varstele au pornit intr-un mars pe strazile orasului  intitulat  simbolic "lumina pentru viitor". In timp ce Pamantul a fost lasat sa respire rosiorenii participanti la eveniment s-au bucurat de spectacolul muzical - coregrafic sustinut de membrii Cercului de muzica al Casei de cultura si elevii de la scolile si liceele din municipiu ce s-a  desfasurat in aer liber, pe platoul din fata primariei.

Platoul din fata primariei municipiului Rosiorii de Vede s-a transformat, timp de o ora in scena iar ultimele zvacniri ale iernii cu vant si ploaie de gheata nu i-a oprit pe rosiorenii prezenti la eveniment sa traiasca din plin momentul si se simta acasa pe Planeta Albastra.

Meteo

Noros

0°C

Alexandria

Noros

Umiditate: 100%

Vant: 20.92 km/h

  • 04 Ianuarie 2019

    Predominant innorat 1°C -3°C

  • 05 Ianuarie 2019

    Insorit 0°C -5°C