S-a suspendat taxa auto

Taxa eliminata

Mediu
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Decizia a fost luată la întâlnirea coaliţiei de guvernământ, urmând ca, în şedinţa de guvern, să fie înaintată o Ordonanţă de urgenţă care să modifice Legea intrată în vigoare din 13 ianuarie 2012.

Noua lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau taxa auto, cum mai este cunoscută, precum şi normele de aplicare a acesteia au intrat în vigoare începând din data de 13 ianuarie, la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial şi la două zile după aprobarea în guvern a normelor care fac posibilă punerea în practică a actului normativ.

Taxa de poluare urma să fie aplicată atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care se înmatriculau pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007, pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă, aceasta fiind suportată de către cumpărător.

Actul normativ prevede o reducere a taxei de poluare cu până la 25%, dând posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi, contribuabilii să poată solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită. Sumele pentru restituire sunt prevăzute în bugetul Fondului pentru Mediu şi se ridică la peste 200 de milioane de lei.

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost iniţiată de MMP, după ce Curtea Europeană de Justiţie a declarat vechea taxă auto ca fiind discriminatorie.

Meteo

Insorit

13°C

Alexandria

Insorit

Umiditate: 41%

Vant: 17.70 km/h

  • 26 Septembrie 2018

    Partial innorat 16°C 4°C

  • 27 Septembrie 2018

    Insorit 17°C 2°C