6 copii ai unei familii din Scurtu Mare au fost luati de Protectia copiilor, din cauza parintilor

DGASPC

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Reprezentantii Directie Genereale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, s-au deplasat in localitatea Scurtu Mare pentru a lua 6 copii minori care erau neglijati de parinti.

Acestia au soclicitat si sprijinul unui echipaj al luptatorilor din cadrul IPJ Teleorman, dar nu a fost nevoie de interventie, parintii nu opus rezistenta. Cazul celor 6 copii din Scurtu Mare, neglijati de parini, a instrat in atentia autoritatilor in ca din luna noiembri a anului trect. In urma unor sesizari, reprezentantii Protectiei Copilului s-au deplasat la fata locui, au stat de vorba cu parintii si le-au explicat ca cel mai bine micutii ar trebui luati de langa ei pentru o perioada de timp, pana cand vor fi remediate probleme, mai ales ca acestia erau neglijati, iar in casa mizera persista in orice colt. Atunci, parintii s-au opus, iar singura solutie a fost ordonanta prezidentiala, al carei raspuns a venit ieri, iar pe baza raspunsului cei de la Protectia Copilului s-au deplasat din nou la fata locului pentru a putea lua micutii.
In momanetul de fata cei 6 frati, unul dintre ei fara certificat de nastere, sunt in sistemul de protectie. O parte din ei vor fi luati de catre asistentii maternali.
Daca parintii neglijenti ii vor inapoi pe micuti, trebuie sa remedieze probleme descoperite de catre autoritati.
Daca vor reusii, ramane de vazut. Acestia au fost instiintati inca din noiembrie ca risca sa ramana fara ei daca nu ii ingijesc, dar nici pana ieri, nu au facut nimic in acest sens.

Meteo

Predominant innorat

-4°C

Alexandria

Predominant innorat

Umiditate: 100%

Vant: 8.05 km/h

  • 14 Decembrie 2018

    Rain And Snow 1°C -4°C

  • 15 Decembrie 2018

    Breezy 3°C 0°C