De maine fumatul interzis in institutiile publice, baruri si localuri

Stop fumat

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Incepând de maine, fumătorii nu vor mai putea să-şi aprindă ţigara în restaurante, în baruri, în cluburi sau în orice spaţiu public delimitat de doi pereţi şi care are acoperiş. Aşa spune legea antifumat, care intră în vigoare din 17 martie.

În plus, conform legii antifumat, ţigările electronice nu vor mai putea fi folosite în mijloacele de transport în comun, în restul spaţiilor publice acestea fiind permise. Astfel, sunt stabilite unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea consumului produselor de tutun.
Adio fumat. De maine in nici o institutie publica, restaurante, cafenele sau localuri nu mai este permis fumatul. Potrivit legii, fumatorii isi pot aprinde tigarea doar in locuri special amenajate. Si cum in judetul nostru sunt atat fumatori cat si nefumatori, i-am intrebat cum vad ei aceasta lege. Cei care fumeaza nu vad cu ochi buni aceasta lege.
Si cum parerilesunt pro si contra, sunt persoane care sunt de acord cu aceasta lege. Acestia sustin, ca nu este normal ca intr-un restaurant, unde se serveste si macare sa se si fumeze.
Si pentru ca acolo unde este lege nu este tocmeala, administratori de localuri din judet  s-au si conformat. Astfel acestia au realizat in afara calidirilor spatii pentru fumatori.
Persoanele fizice care nu respectă prevederile legii riscă amenzi de până la 500 de lei. În cazul cluburilor, barurilor şi restaurantelor, sancţiunile sunt mai dure: între 5 mii şi 15 mii de lei şi chiar suspendarea activităţii. Pedepsele merg inclusiv până la închiderea localurilor care nu au respectat legea. Astfel, nu mai este permis fumatul in cluburi, baruri, restaurante, transport în comun, taxiuri, instituţii de învăţământ, spitale, locurile de joacă pentru copii indiferent dacă acestea sunt în aer liber sau în spaţiu închis, locul de muncă. Si totusi, sunt in lege sunt prevazute si locuri unde se poate fuma. Săvârşirea unei noi contravenţii la prevăzută de legea antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

Meteo

Rain And Snow

0°C

Alexandria

Rain And Snow

Umiditate: 100%

Vant: 37.01 km/h

  • 14 Decembrie 2018

    Rain And Snow 2°C -4°C

  • 15 Decembrie 2018

    Breezy 3°C -1°C