Focar de febra canina la adapostul din Rosiori

Caini bonlavi

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Caini, in agonie, bolnavi, tarcuri supraaglomerate, mizerie, cam asta au gasit finlandezele de la Asociatia HOBO DOGS in Adapostul public pentru caini fara stapan din Rosiorii de Vede.

Imaginea adapostului le-a cutemurat pe cele patru membre ale asociatiei de protectie a animalelor din Finlanda care au venit sa ajute cainii abandonati ai rosiorenilor dar cel mai mult le-a ingrijorat focarul de febra canina existent in adapost.

Timp de cateva zile, un grup de la Asociatia Hobo Dogs din Finlanda a dat o mana de ajutor voluntarilor rosioreni de la Hulda la ingrijirea cainilor fara stapan cazati in adapostul public al municipiului Rosiorii de Vede. Desi scopul vizitei celor de la HOBO DOGS era sa vada care sunt conditiile si sa ajute animalele abandonate au gasit in adapost caini in agonie, bolnavi, iar testele efectuate au confirmat ca este vorba despre o maladie grava contagioasa numita in temeni populari "jigodie" sau febra canina.

Desi imaginile vorbesc de la sine despre situatia in care se afla un numar insemnat de caini din adapost, in registrele adapostului toti cainii sunt inregistrati cu memtiunea "clinic sanatos". Abia la cateva zile dupa interventia voluntarilor de la cele doua asociatii de protectia animalelor medicul veterinar care prin contract asigura asistenta medicala in adapost a decis sa faca cateva teste pentru confirmarea diagnosticului pe motiv ca testele facute de voluntari nu au fost efectuate de un cabinet autorizat.

Directorul societatii care a concesionat seviciul pentru gestionarea cainilor fara stapan amana de la o zi la alta sa ne ofere o declaratie oficiala despre acest focar de infectie care pare sa fi afectat si alti caini, cu stapan, din municipiu ce s-au prezentat in aceste zile cu animalele la cabinetele veterinare din oras.

Neoficial, directorul Societatii Urbis SERV Construct ne-a confirmat ca sunt probleme cu cainii din adapost dar medicul veterinar nu i-a confirmat ca este vorba despre "jigodie" si din acest motiv nu ne poate da, deocamdata, o declaratie oficiala insa la inceputul saptamanii a luat masura preventiva de a institui carantina pe o perioada de 10 zile. Intre timp pentru confirmarea diagnosticului cei de la Asociatia pentru protectia animalelor Hulda au apelat la serviciile unui medic veterinar autorizat din Alexandria care a emis documentul ce atesta ca este vorba de jigodie la cainii bolnavi din adapost.

In aceste conditii proprietarii de caini din Rosiorii de Vede trebuie sa ia masuri de protectie a animalelor pe care le detin sa nu intre in contact cu maidanezii aflati pe strazi. 

ATENTIE IMAGINI SOCANTE 

     Febra canina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meteo

Noros

0°C

Alexandria

Noros

Umiditate: 100%

Vant: 20.92 km/h

  • 04 Ianuarie 2019

    Predominant innorat 1°C -3°C

  • 05 Ianuarie 2019

    Insorit 0°C -5°C