Noaptea trecuta au fost inregistrate mai multe situatii de urgenta in Teleorman

Situatii de urgenta

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Din cauza precipitatiilor cazute in ultima perioada au fost inregistrate mai multe situatii de urgenta. Pentru rezolvarea acestora au intervenit autoritatile judetene.

Începând de ieri, instituțiile teleormănene cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase au monitorizat  în permanență evoluția situației operative din județ, astfel încât să fie preîntâmpinate ori să se ia măsurile urgente în cazul apariției unor situații care pot pune în pericol viața cetățenilor ori bunurile lor materiale. Județul Teleorman se află în acest moment sub incidența a două coduri hidrologice și unul meteorologic, astfel: COD GALBEN Hidrologic în intervalul 02 iulie – 04 iulie, pe râurile din bazinele hidrografice Călmăţui și Vedea și COD PORTOCALIU Hidrologic în intervalul 03– 04 iulie, pe râurile din bazinele hidrografice Călmăţui și Vedea (bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior), precum și pe râul Neajlov, afluent al râului Argeș. Totodata, judetul nostru se afla sub avertizare meteo, COD PORTOCALIU, instabilitatea atmosferică fiind deosebit de accentuata, manifestandu-se prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă de 50...70 l/mp și pe arii restrânse 80...90 l/mp. Din cauza acestora, noapte trecuta, in Teleorman au fost inregistrate mai multe evenimente.
Pompierii vin si cu o serie de recomadari pentru populatie.
Orice situație deosebită, generată de fenomenele meteorologice, poate fi anunțată în cel mai scurt timp posibil la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Meteo

Noros

0°C

Alexandria

Noros

Umiditate: 100%

Vant: 20.92 km/h

  • 04 Ianuarie 2019

    Predominant innorat 1°C -3°C

  • 05 Ianuarie 2019

    Insorit 0°C -5°C