Teleormanul lovit de furia naturii

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Aseara o furtuna iscata din senin a facut ravagii atat Rosiorii de Vede cat si in Alexandria. Acoperisurile au fost smulse si aruncate atat pe partea carosabila cat sip e masini.

In jurul orei 18, aseara la Rosiorii de Vede dintr-o data cerul s-a inegrit si brusc s-a iscat o furtuna insotita de o ploaie torentiala. In aproximativ o ora, vantul care a suflat cu putere, a spulberat mai multe acoperisuri atat de la case cat si de la blocurile de locuit. Unul dintre ele in cadere a lovit o masina pe care a distrus-o in proportie de 80%. Atat parbrizul cat si luneta erau sparte, iar caroseria a fost si ea avariata. Un cetatean care a trecut prin zona a ramas inmarmurit de peisajul dezolant, si a avut doar o singura replica “Puterea lui Dumnezeu”.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta in muncipiul Rosiori mai multi copaci au cazut pe carosabil,probleme au creat si stalpii de energie electrica.
Nici municipiul Alexandria nu a scapat de furia naturii. Aceeasi furtuna care a facut ravagii in Rosiorii de Vede, s-a abatut si peste alexandreni. Si aici aceasta a maturat tot ce a prins in cale. Si cum era de asteptat mai multe acoperisuri de bloc au cedat, fiind azvarlite peste tot. conform pompierilor alexandreni 8 copaci au cazut pe carosabil, 4 acoperişuri smulse, dintre care: un acoperiş a căzut pe un autoturism şi altul pe un TIR transport marfă.  


Pentru degajarea copacilor si elementelor de constructie avariate de furtună au intervenit următoarele forte: Detaşamentul de Pompieri Alexandria, cu 4 autospeciale şi 23 pompieri, Comitetul local pentru situatii de urgentă (CLSU) al municipiului Alexandria şi ADP cu 2 utilaje si 10 persoane.


Pentru a prevenii evenimentele nedorite, pompierii teleormaneni vin si cu o serie de recomandari:
- închiderea tuturor ferestrelor de la locuinţe şi alte categorii de construcţii, precum şi îndepărtarea de acestea;
- evitarea, pe cât posibil, a părăsirii imobilelor;
- dacă deplasarea în exterior este totuşi necesară, se va evita trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie; aceste puncte vulnerabile vor fi evitate, pe cât posibil, şi în cazul parcării autovehiculelor;
- neatingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ şi ocolirea acumulărilor de apă din zonele de risc cu pericol potenţial de electrocutare;
- evitarea adăpostirii de intemperii sub copaci izolaţi.
Orice situaţie deosebită generată de fenomenele meteorologice poate fi anunţată în cel mai scurt timp posibil la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.
Si in mediul rural au existat probleme. Mai multi copaci fiind doborati la pamant.

Meteo

Noros

0°C

Alexandria

Noros

Umiditate: 100%

Vant: 20.92 km/h

  • 04 Ianuarie 2019

    Predominant innorat 1°C -3°C

  • 05 Ianuarie 2019

    Insorit 0°C -5°C