Un copil a cazut intr-un put in localitatea Balta Sarata

Copil cazut in put

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La nivelul ISU Teleorman a fost activata grupa operativa, care s-a deplasat la fata locului. La locul intervenției s-a deplasat si prim-adjunctul inspectorului general al IGSU și șeful Centrului Operațional National.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, salvatorii intervin cu: trei autospeciale de stingere, o autospeciala de interventie pentru salavare de la inaltimi, doua autospeciale pentru descarcerare, o autospeciala CBRN, o autospeciala pentru interventie la dezastre si accidente colective, un punct de comanda mobil, un elicopter smurd, un elicopter transport, un echipaj SAJ cu medic. Misiunea este in dinamica, iar forțele de intervenție depun eforturi susținute pentru salvarea micuțului.
Spitalul mobil si autospeciala CBRN, care au tunuri cu aer cald, au fost deplasate pentru a evita intrarea in hipotermie a copilului Salvatorii introduc permanent oxigen in put pentru ca micutul sa nu treaca in stare de inconstienta.

In acest moment a mai fost adus un escavator de putere mai mare pentru a continua saparea puţului paralel cu fantana in care cazut micuţul.

Stire initiala Un copil în vârstă de un 1 an si 8 luni a căzut în această dimineață în fântână casei din localitatea Balta Sărată. La fața locului s-au deplasat imediat pompierii militari de la Detașamentul din Roșiorii de Vede, precum și cei ai ISU Teleorman. În urma cu câteva minute, au ajuns și pompierii bucureșteni, specializati in astfel de misiuni. Tot pentru salvarea micuțului a fost solicitat și un elicopter SMURD. Potrivit primelor informații, copilul se afla căzut la 16- 18 metrii, fiind agățat de teava camei din fântână. Nici până la această oră micuțul nu a fost salvat, forțele aflate la fata locului inca acționează, furnizandu-i in permanenta caldura si oxigen. Misiunea de salvare este îngreunată si de faptul ca diametrul putului este de 30-35 de cm, iar copilul avand o varsta mica, este greu pentru forțele de ordine sa colaboreze cu el. Mamei copilului cazut in fântâna, însărcinată in 7-8 luni i s-a făcut rau, fiind dusă la spital. Forțele prezente la fata locului sapa un puț lângă fântâna, incercandu-se prin aceasta metoda ajungerea la micuț.

 

Meteo

Averse de ninsoare

0°C

Alexandria

Averse de ninsoare

Umiditate: 99%

Vant: 16.09 km/h

  • 17 Decembrie 2018

    Rain And Snow 2°C 0°C

  • 18 Decembrie 2018

    Rain And Snow 1°C 0°C