MEDIA SUD TV - In judetul Teleorman exista doar doua targuri de animale autorizate
12182014Joi
ActualizatLun, 15 Dec 2014 8pm
Fog

2°C

Alexandria

Fog

Vant: km/h

In judetul Teleorman exista doar doua targuri de animale autorizate

Targ de animale

Acestea se afla in localitatile Piatra si Tatarastii de Sus. Restul de 34 de targuri functionale in judetul nostru nu au autorizatie. Primarii teleormaneni trebuie sa stie ca daca nu se aliniaza in cel mai scurt timp la cerintele europene in ceea ce priveste autorizarea targurilor de animale, vor fi drastic sanctionati. In ceea ce priveste noua Lege a Picnicului, edilii sunt obligati sa amenajeze spatii speciale pentru astfel de activitati. 36 de targuri de animale exista, in acest moment, in judetul Teleorman. Dintre acestea, doar 2 au autorizatie de functionare. Acestea se afla in localitatile Piatra si Tatarastii de Sus. Cele mai mari probleme sunt la Galeteni, Silistea, Plopii Slavitesti sau Slobozia Mandra. Aici se vinde carne fara autorizatie si se face comert ilicit cu cereale. Pentru aceste nereguli, primarii risca sanctiuni drastice.
In ceea ce priveste boala animalelor, exista localitati teleormanene care reprezinta adevarate focare. In functie de afectiuni, focarele se afla in zone precum Vedea, Frasinet, Nasturelu, Turnu Magurele, Alexandria, Troianul sau Blejesti. Totusi, Guvernu Romaniei despagubeste posesorii de animale bolnave si, de anul acesta, si cei care detin stupi vor fi despagubiti pentru boala albinelor.
Daca, totusi, gasiti carne necontaminata, trebuie sa stiti ca nu mai puteti face gratar oriunde. Si asta pentru ca Legea Picnicului a intrat deja in vigoare. Conform acesteia, primarul fiecarei localitati trebuie sa amenajeze spatii speciale pentru picnic, sa angajeze un administrator si sa aloce in buget sume clare pentru spatiile respective. Daca nu, risca sanctiuni drastice, atat ei cat si persoanele fizice.
Aceste declaratii au fost facute in cadrul intalnirii prefectului Teodor Nitulescu cu reprezentantii unor institutii aflate in subordinea Prefecturii si cu primarii din Teleorman.

Adaugă comentariu

MEDIA SUD TV nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi
rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare si discriminatorii.


Codul de securitate
Actualizează