Zilele europene ale patrimoniului

Expozitii
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La muzeul municipal de istorie Petre Voivozeanu din Rosiorii de Vede s-a deschis expozitia "Valori ale patrimoniului rosiorean" cu obiecte mai putin cunoscute publicului.

Printre exponate se afla si cea mai valoroasa piesa a muzeului "Patella de la Socetu", o parte a unui vas de lut ce dateaza din epoca romana. Expozitia este dedicata Zilelor europene ale patrimoniului.

Sub genericul "Valori ale patrimoniului rosiorean", la Muzeul municipal de istorie Petre Voivozeanu a fost deschisa o expozitie cu obiecte mai putin cunoscute din zestrea muzeului,dar cu o valoare inestimabila pentru patrimoniul national. Evenimentul a fost organizat pentru a marca Zilele europene ale patrimoniului. Vedeta expozitie este "Patella de la Socetu", cea mai valoroasa piesa a muzeului, expusa in mai toate capitalele europene, clasata la categoria tezaur in patrimoniul national.

Printre obiectele expuse in sala mare a muzeului de istorie se afla mai multe monede antice si bizantine care au circulat pe acest teritoriu si monede din argint geto-dacice din primele serii. Zilele europene ale patrimoniului sunt marcate anual in aproximativ 50 de tari.

Meteo

Predominant innorat

18°C

Alexandria

Predominant innorat

Umiditate: 74%

Vant: 6.44 km/h

  • 19 Octombrie 2018

    Predominant innorat 20°C 11°C

  • 20 Octombrie 2018

    Ploaie marunta 16°C 10°C