Ziua Francofoniei marcata la Liceul Pedagogic Mircea Scarlat

Ziua Francofoniei marcata la Liceul Pedagogic Mircea Scarlat

Ziua Francofoniei

Scoala
Tipografie

Cu ocazia zilei francofoniei, la Liceul Pedagogic Mircea Scarlat din Alexandria, au avut loc o serie de manifestari. Una dintre acestea, a avut ca tema principala preparate culinare din tarile francofone, acestea fiind realizate de catre elevii clasei a-11-a G.

Pentru a marca ziua francofoniei, elevii Liceului Pedagogic Mircea Scarlat din Alexandria, au fost angrenati intr-o serie de activitati avand ca tema principala francofonia. Una dintre ele, a avut loc astazi, si a fost gandita sa fie marcata intr-un mod aparte, prin gastronomie.
Pentru ca elevii clasei a-11-a G, au fost cei care au ales sa marcheze ziua francofoniei prin retete culinare, le-au si prezentat. Gama produselor a fost una diversificata, de la feluri de mancare principale pana la deserturi. Toate din tarile unde se vorbeste limba franceza.
Alaturi de elevii clasei a-11-a G, a fost di dirigintele, Carmen Mocanu, cea care a avut si cateva sfaturi pentru copiii.
Anual, la 20 martie, 75 de țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei celebrează Ziua Internațională a Francofoniei prin diverse manifestări culturale, acest eveniment apărând în anul 1998.