Ziua Francofoniei marcata la Liceul Pedagogic Mircea Scarlat

Ziua Francofoniei

Scoala
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cu ocazia zilei francofoniei, la Liceul Pedagogic Mircea Scarlat din Alexandria, au avut loc o serie de manifestari. Una dintre acestea, a avut ca tema principala preparate culinare din tarile francofone, acestea fiind realizate de catre elevii clasei a-11-a G.

Pentru a marca ziua francofoniei, elevii Liceului Pedagogic Mircea Scarlat din Alexandria, au fost angrenati intr-o serie de activitati avand ca tema principala francofonia. Una dintre ele, a avut loc astazi, si a fost gandita sa fie marcata intr-un mod aparte, prin gastronomie.
Pentru ca elevii clasei a-11-a G, au fost cei care au ales sa marcheze ziua francofoniei prin retete culinare, le-au si prezentat. Gama produselor a fost una diversificata, de la feluri de mancare principale pana la deserturi. Toate din tarile unde se vorbeste limba franceza.
Alaturi de elevii clasei a-11-a G, a fost di dirigintele, Carmen Mocanu, cea care a avut si cateva sfaturi pentru copiii.
Anual, la 20 martie, 75 de țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei celebrează Ziua Internațională a Francofoniei prin diverse manifestări culturale, acest eveniment apărând în anul 1998.

Meteo

Predominant innorat

-4°C

Alexandria

Predominant innorat

Umiditate: 100%

Vant: 8.05 km/h

  • 14 Decembrie 2018

    Rain And Snow 1°C -4°C

  • 15 Decembrie 2018

    Breezy 3°C 0°C