Africa este in alerta din cauza epidemiei de Ebola

Africa
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Bilantul epidemiei de febra hemoragica in Africa de Vest a ajuns la peste 1.300 de cazuri si 729 de morti, a anuntat, joi, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS)

La data de 27 iulie 2014, OMS a inregistrat 1.323 de cazuri de febra hemoragica (909 confirmate ca fiind Ebola), dintre care 729 s-au soldat cu deces.

Aceasta epidemie, care dureaza de la inceputul anului, a izbucnit in Guineea, dupa care s-a extins in alte state din Africa de Vest.

Recent, Liberia a decis blocarea unei parti a frontierelor si inchiderea tuturor scolile pentru a incerca sa impiedice o propagare a epidemiei, a anuntat miercuri presedinta Ellen Sirleaf Johnson.

De asemenea, din cauza raspandirii epidemiei Ebola, Organizatia americana de ajutor Peace Corps a anuntat ca isi retrage voluntarii din Liberia, Sierra Leone si Guineea.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sangele, lichidele biologice sau tesuturile persoanei infectate. Febra hemoragica pe care o provoaca se manifesta prin hemoragie, voma si diaree. Rata mortalitatii bolii este cuprinsa intre 25 si 90% in cazul oamenilor si nu exista un vaccin omologat impotriva ei.

Meteo

Noros

4°C

Alexandria

Noros

Umiditate: 100%

Vant: 6.44 km/h

  • 24 Noiembrie 2017

    Noros 8°C 3°C

  • 25 Noiembrie 2017

    Predominant innorat 7°C 3°C