De astazi, românii pot calatori în Canada fara vize

Moraine lake Canada

America
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Începând cu ziua de astăzi, de la ora 16.00, românii pot călători în Canada fără vize, pentru șederi de maximum 6 luni în scop turistic, pe baza oricărui pașaport românesc valabil.

Conform regimului aplicabil resortisanţilor tuturor celorlalte state exceptate de la obligativitatea vizelor de intrare în Canada, cetăţenii români care intenţionează să meargă cu avionul spre Canada, pentru şedere sau tranzit, trebuie să obţină în prealabil o Autorizaţie de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization – eTA).

Românii care intenționează să intre în Canada pe cale terestră (rutieră / feroviară) sau maritimă (la bordul unei ambarcațiuni, inclusiv al unui vas de croazieră) trebuie să aibă doar un pașaport valabil, fără a mai fi necesară obținerea eTA. De asemenea, cetățenii români care intenționează să urmeze în Canada studii cu durata de peste 6 luni sau să să lucreze, indiferent de durată, trebuie să obțină în prealabil un permis de studii, respectiv de muncă. Din luna mai, procedura a fost aplicată pentru anumiți cetățeni români, considerați eligibili. Astfel, erau considerați eligibili pentru eTA cetățenii români care au deținut o viză canadiană în ultimii zece ani sau dețin actualmente o viză valabilă care permite intrarea în SUA.

Meteo

Noros

0°C

Alexandria

Noros

Umiditate: 100%

Vant: 20.92 km/h

  • 04 Ianuarie 2019

    Predominant innorat 1°C -3°C

  • 05 Ianuarie 2019

    Insorit 0°C -5°C