România şi Statele Unite semnează Aranjamentele de Implementare pentru Apărarea Antirachetă

Acord cu SUA

America
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La sesiunea bianuală a Comitetului Mixt, dl. Sebastian Huluban, secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare din Ministerul Apărării Naţionale, şi general-maior Mark O. Schissler, director pentru planificare şi politici la sediul Comandamentului European al SUA, au semnat pe 29 iunie două aranjamente de implementare şi trei amendamente la aranjamentele de implementare existente referitoare la construcţia şi operarea unităţii de apărare antirachetă de la Deveselu.

Unul dintre aranjamentele de implementare se referă la utilizarea terenului adiacent bazei Deveselu, care se află lângă Caracal. Celălalt aranjament de implementare se referă la utilizarea spaţiului aerian al bazei Deveselu.

Cele două guverne au mai semnat şi trei amendamente la aranjamentele de implementare existente, referitoare la securitate, utilizarea terenului şi funcţionarea comitetului mixt. Fiecare dintre aceste aranjamente de implementare vine în sprijinul celei de a doua etape a Abordării Adaptive în Etape din Europa.

Acordul de Apărare Împotriva Rachetelor Balistice dintre România şi Statele Unite a fost semnat la 13 septembrie 2011 şi a intrat în vigoare la 23 decembrie 2011.

Semnarea acestor aranjamente de implementare este încă un pas înainte spre momentul în care unitatea de apărare antirachetă de la Deveselu va deveni o realitate.

Contraamiralul Randall M. Hendrickson, director adjunct al Agenţiei de Apărare Antirachetă a SUA, precum şi generalul de brigadă Thomas J. Sharpy, director pentru planificare, programe şi analize ale Forţelor Aeriene ale SUA din Europa, au participat de asemenea la ceremonia semnării.

Meteo

Noros

0°C

Alexandria

Noros

Umiditate: 100%

Vant: 20.92 km/h

  • 04 Ianuarie 2019

    Predominant innorat 1°C -3°C

  • 05 Ianuarie 2019

    Insorit 0°C -5°C