18 români au murit şi alţi 27 au fost răniţi întrun accident de autocar in Muntenegru

Accident Podgorica

Europa
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

Un autocar cu 47 de oameni la bord a căzut, duminică după-amiază, în canionul Moraca din Muntenegru. Bilanţul provizoriu al victimelor este de 18 morţi, toţi români. 29 de persoane sunt rănite. Zeci de muntenegreni s-au mobilizat pentru a dona sânge.

MAE comunica despre sport, la câteva ore de la accident

Ministerul Afacerilor Externe a pus pe primul plan buna dispoziţie şi fairplayul, aşa cum se arată în comunicatul emis la o oră de la producerea accidentului în care 18 cetăţeni români şi-au pierdut viaţa. Bilanţul tragediei a fost transmis de MAE abia azi-dimineaţă la ora 2.38, la peste opt ore şi jumătate de la accident, când inclusiv presa din Asia şi Statele Unite publica toate detaliile. Pentru oficiali, însă, cupa MAE a reprezentat o prioritate. Vieţile românilor au devenit parte a programului oficial al MAE abia spre miezul nopţii, când s-a anunţat convocarea celulei de criză. De salvarea cetăţenilor s-a ocupat ministrul muntenegrean de interne.


Meteo

Noros

19°C

Alexandria

Noros

Umiditate: 67%

Vant: 8.05 km/h

  • 19 Octombrie 2018

    Predominant innorat 20°C 11°C

  • 20 Octombrie 2018

    Ploaie marunta 16°C 10°C