Atentat terorist la Ankara soldat cu 37 de morti si 125 raniti

Atentat terorist la Ankara soldat cu 37 de morti si 125 raniti

Atentat Ankara

Europa
Tipografie

Mai multe persoane au fost ucise și numeroase rănite într-o explozie violentă care a avut loc duminică seara în centrul Ankarei. Numeroase ambulanțe au fost trimise la fața locului, în Piața Kizilay, în centrul metropolei turcești.

Explozia a survenit după circa trei săptămâni după un atentat sinucigaș cu mașină capcană, ce a fost revendicat de o grupare disidentă față de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, separatiștii turci), care a vizat, tot în centrul Ankarei, vehicule ce transportau personal militar. Atentatul de atunci s-a soldat cu 29 de morți.

Potrivit datelor preliminare, o mașină-capcană a fost propulsată într-un autobuz municipal într-un cartier extrem de frecventat, Kizilay, unde se află numeroase magazine și un important nod al transportului în comun din capitala turcă, la ora locală 18:45 (16:45 GMT).

Presa turcă a acuzat luni dimineață PKK de a fi responsabil de atacul de duminică din cartierul Kizilay, în timp ce lupte intense se duc între mișcarea kurdă armată și forțele de securitate turce în sud-estul Turciei, locuit majoritar de etnici kurzi.