Atentat terorist la Ankara soldat cu 37 de morti si 125 raniti

Atentat Ankara

Europa
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Mai multe persoane au fost ucise și numeroase rănite într-o explozie violentă care a avut loc duminică seara în centrul Ankarei. Numeroase ambulanțe au fost trimise la fața locului, în Piața Kizilay, în centrul metropolei turcești.

Explozia a survenit după circa trei săptămâni după un atentat sinucigaș cu mașină capcană, ce a fost revendicat de o grupare disidentă față de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, separatiștii turci), care a vizat, tot în centrul Ankarei, vehicule ce transportau personal militar. Atentatul de atunci s-a soldat cu 29 de morți.

Potrivit datelor preliminare, o mașină-capcană a fost propulsată într-un autobuz municipal într-un cartier extrem de frecventat, Kizilay, unde se află numeroase magazine și un important nod al transportului în comun din capitala turcă, la ora locală 18:45 (16:45 GMT).

Presa turcă a acuzat luni dimineață PKK de a fi responsabil de atacul de duminică din cartierul Kizilay, în timp ce lupte intense se duc între mișcarea kurdă armată și forțele de securitate turce în sud-estul Turciei, locuit majoritar de etnici kurzi.

Meteo

Partial innorat

4°C

Alexandria

Partial innorat

Umiditate: 67%

Vant: 11.27 km/h

  • 19 Ianuarie 2018

    Predominant insorit 9°C -3°C

  • 20 Ianuarie 2018

    Rain And Snow 4°C -1°C