Emmanuel Macron este noul presedinte al Frantei

Emmanuel Macron

Europa
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Emmanuel Macron a obţinut o victorie în alegerile prezidenţiale de duminică cu 66,06% din sufragiile exprimate, în faţa lui Marine Le Pen (33,94%), a anunţat Ministerul francez de Interne în noaptea de duminică spre luni după numărarea a 99,9% din buletinele de vot.

Preşedintele ales al Franţei, Emmanuel Macron a ţinut un discurs în faţa susținătorilor săi care sărbătoreau lângă Muzeul Luvru.

"Voi lucra pentru voi deoarece mi-ați oferit încrederea. Voi servi ţara cu dragoste. Trăiască republica noastră! Trăiască Franţa", a spus preşedintele ales al Franţei, Emmanuel Macron.

Preşedintele ales al Franţei, Emmanuel Macron, s-a întâlnit cu actualul lider de la Paris, Francois Hollande. Cei doi au fost prezenţi la evenimentul de comemorare dedicat încheierii celui de-al Doilea Război Mondial de la Arcul de Triumf din capitala Franţei. Francois Hollande, a anunţat că succesorul său va fi inaugurat duminică.

Macron a fost felicitat şi de contracandidata Marine Le Pen.  

"Îi urez succes lui Emmanuel Macron în faţa schimbărilor şi provocărilor pe care va trebui să le confrunte Franţa. Vreau să le mulţumesc celor peste 11 milioane de oameni care m-au votat şi au avut încredere în mine", a spus oponentul lui Emmanuel Macron, Marine Le Pen.

Meteo

Noros

0°C

Alexandria

Noros

Umiditate: 100%

Vant: 20.92 km/h

  • 04 Ianuarie 2019

    Predominant innorat 1°C -3°C

  • 05 Ianuarie 2019

    Insorit 0°C -5°C