Handbalul teleormanean intr-o continua restrangere

Liviu Candidatu

Handbal
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Bine reprezentat in urma cu ani de zile, atat cantitativ cat si calitativ, handbalul teleormanean a intrat de ani buni  intr-un proces constant de restrangere a activitatii.

Alexandria a ramas la momentul actual singurul oras cu activitate handbalistica organizata, si aceea cu o singura echipa de seniori si doua grupe de junior.
Profesorul Liviu  Candidatu, presedinte al Asociatiei Judetene de Handbal, a facut la ultima editie a emisiunii “Sport Sud Special” o radiografie realista a fenomenului handbalistic teleormanean. Iar concluziile nu sunt deloc unele optimiste. Astfel, desi Teleormanul era recunoscut candva in lumea handbalului romanesc, activitatea handbalistica actuala a devenit una aproape simbolica. Teleormanul este reprezentat la nivel de seniori doar de clubul privat Atletico Alexandria( Divizia A de handbal), iar la nivel de juniori mai sunt active doar cele doua grupe de profil de la CSS Alexandria.
Cauzele care au dus la aceasta situatie tin de lipsa fondurilor si a interesului mediului privat pentru finantarea sportului, dar si a reducerilor catedrelor de handbal la nivelul judetului.
Atletico Alexandria , singura echipa de seniori a judetului, joaca maine, in etapa a 20 –a a Diviziei A Seria A, in deplasare la CSM Botosani.

Meteo

Partial innorat

26°C

Alexandria

Partial innorat

Umiditate: 71%

Vant: 28.97 km/h

  • 21 Iunie 2018

    Ploi usoare 28°C 18°C

  • 22 Iunie 2018

    Furtuna 30°C 17°C