Alte categorii

Grila Lista

Bransari la canal

Actualitate

Cei care vor refuza branșarea la canalizare vor primii amenzi usturătoare din partea Gărzii Naționale de Mediu. Sancțiunile vor fi cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei. Acești bani sunt prea multi pentru telermaneni. Marea lor majoritate lucrează pe salariul minim pe economie, iar pensiile sunt destul de mici.

Protest cadre militare in rezerva

Actualitate

Nemultumite de anumite masuri luate atat de guvernare cat si de partidele din opozitie, peste 30 de cadre militare in retragere si in rezerva din judet au protestat. Acestia au mers cu doleantele pe hartie la sediile PSD si ALDE Teleorman.

Fortele Aeriene la Alexandria

Actualitate

Pentru ca tot mai multi tineri sunt interesati de o cariera militara, reprezentantii Fortelor Aeriene au poposit la Alexandria pentru a prezenta oferata educationala. In anul scolar 2019-2020 sunt scoase la concurs sute de locuri, atat pentru Academia Forelor Aeriene din Brasov, cat si pentru scoala de subofiteri si maistri militari de la Boboc.

Cinema Modern din Rosiori

Administratie

Compania Nationala de Investitii a preluat Cinematograful Modern pentru reabilitare, iar procedurile de achizitie sunt in plina desfasurare. Lucrarile de executie la acest obiectiv de investitii din municipiul Rosiorii de Vede vor incepe, cel mai probabil, in luna mai.

Reabilitare stadion municipal

Administratie

Semnarea contractului pentru recontruirea stadionului municipal din Alexandria a fost facuta astazi. Noul stadion va avea o capacitate de 5.496 de locuri.

Dezbatere taxe speciale

Administratie

La bugetul local intră și sumele încasate din plata taxelor și impozitelor. Municipalitatea a invitat ieri după amiază cetățenii la o dezbatere referitoare la taxele speciale, ce vor face obiectul unei hotărâri de consiliu local.

Ziua produselor agroalimentare

Agricultura

Pentru a doilea an consecutiv in Alexandria cu ocazia Zileleor Recoltei este marcata si Ziua Nationala a Produselor Agoalimentare. Evenimentul a avut loc pe platoul din fata Finantelor Publice.

Program tomate

Agricultura

Subventia de 3000 de euro pentru cultura de rosii in sere si solaria reprezinta o masura de sprijin pe care fermierii teleormaneni au accesat-o si in acest an. De exemplu, pentru tura a doua de solicitare a acestor bani, au depus documentele un numar de 149 de legumicultori.

Cereale păioase

Agricultura

Campania de recoltare a paioaselor si a rapitei a ajus la final in Teleorman. In ceea ce priveste productia per hectar, aceasta a oscilat de la micii fermierii la marii fermieri.

Taxe si impozite

Economic

Alexandrenii persoane fizice si juridice isi pot achita taxele si impozitele. Colectarea acestora a inceput de astazi, iar din data de 7 ianuarie acestea pot fi platite si online, din acest an nominal.

Eugen Teodorovici

Economic

Ministrul de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, doreşte ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată, după care să îşi caute de muncă în altă ţară.

Disponibilizari

Economic

Două firme cu domeniul de activitate confecții textile, din municipiul Alexandria, Turnu Măgurele și Zimnicea au transmis intenții de concediere colectivă către instituțiile județene de muncă. Se pare că, firma din Alexandria, patronată de un englez își va închide porțile în câteva luni.

Targ de primavară

Evenimente

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Teleorman organizeaza o noua editie a targului de primavara. Acesta si-a deschis portrile incepand de astazi pe platoul din fata Finantelor Publice. Pana sambata, teleormanenii pot cumpara la pret de producator flori, pomi fructiferi, articole din piele dar preparate din care si produse apicole.

Eroul rosiorean Ioan Dula

Evenimente

Veteranul de razboi, capitan in retragere Ioan Dula a fost sarbatorit astazi, la implinirea varstei de 100 de ani in cadrul unui eveniment special organizat de administratia locala in semn de respect si pretuire din partea comunitatii pentru un erou in viata.

Capsula timpului

Evenimente

O multime de documente, fotografii, inregistrari video si audio, mesaje si scrisori au fost introduse in capsula timpului destinata locuitorilor municipiului Rosiorii de Vede din anul 2118. Capsula cu marturii ale prezentului pentru viitor a fost ingropata intr-un loc special amenajat in fata Primariei Rosiorii de Vede.

Perchezitii si arestari

Justitie

Politistii judiciari din cadrul Politiei municipiului Rosiorii de Vede in colaborare cu ofiteri ai Politiei Federale din Belgia si grupe de interventie speciala au efectuat 6 perchezitii la locuintele unor persoane suspectate ca au furat telefoane mobile din magazine pe teritoriul Belgiei. Prejudiciul a fost estimat la suma de 250.000 euro.

Politia Municipala Rosiori

Justitie

Autorul unei talharii ce a avut loc in municipiul Rosiorii de Vede in urma cu cateva zile a fost identificat de politisti. Victima a fost lovita si deposedata de un telefon mobil si un set de chei, recuperate de la autor si restituite victimei.

Laura Codruta Kövesi

Justitie

Prima reacţie a Laurei Codruţa Kovesi după revocare. Fostul procuror-şef al DNA a făcut declaraţii de presă.

Accident pe str Mihaita Filipescu

Social

In aceasta dimineata pe strada Mihaita Filipescu din Alexandria a avut loc un accident de circulatie. In acest eveniment au fost implicate 3 autoturisme, iar o femeie de 76 de ani a ajuns la spital pentru mai multe investigatii. Aceasta prezenta traumatism la cap si acuza dureri la spate.

Maternitate spital

Social

Lipsa educatiei, familiile dezorganizate si mediul in care traiesc isi pun amprenta de cele mai multe ori pe copiii. Asa se face ca, in Teleorman, de la inceputul anului si pana in prezent au fost inregistrate 8 cazuri de fete minore care au nascut. Anul trecut, au fost inregistrate 12 cazuri.

Eleve sub influienta drogurilor

Social

Două eleve, de 16 și 17 ani, au fost găsite cazute în stradă căzute. Totul s-a întâmplat in zona Școlii Gimnaziale Ștefan ce Mare din Alexandria, iar un cetățean aflat în zonă a sunat imediat la numărul de urgență 112.

Aboneaza-te acum

mediasudtv.ro