A sosit aparatul Real Time PCR, achizitionat de CJ Teleorman

Real Time PCR

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La sfârșitul lunii martie, Consiliul Județean Teleorman a făcut demersurile pentru achiziționarea unui aparat Real-Time PCR, care este utilizat în depistarea noului coronavirus. Acesta a ajuns în județ, fiind instalat în noul laborator de genetică moleculară din cadrul Secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean Alexandria.

Laboratorul este dotat cu unul dintre echipamentele cele mai performante pentru identificarea noului coronavirus COVID-19, aparatul Real-Time PCR, achiziționat de Spitalului Județean de Urgență Alexandria în data de 31 martie 2020.
Noul sistem RT- PCR achiziționat va funcționa cu un agitator magnetic pentru sistemul PCR, o hotă PCR, aparate frigorifice necesare sistem PCR(congelator și combină frigorifică), centrifuge de laborator(cu răcire, tip minispin extractor automat acizi nucleici, echipamente achiziționate în aceeași perioadă.
 
Aparatul achiziționat nu va fi folosit doar pentru această perioadă. El va fi utilizat și pentru depistarea atltor viruși care au ARN și ADN.
 
Au fost achiziționate și 3.486 teste RT-PCR. Aparatul poate lucra în același timp 96 de probe. Finanțarea achizițiilor, dar și lucrările pentru modernizarea laboratorului s-au făcut din fonduri asigurate de Consiliul Județean Teleorman.