ADP Alexandria a efectuat dezinsectia, in 3 randuri

Dezinsectie pe domeniul public

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Viceprimarul Alexandriei, Augustin Ioan a explicat, in cadrul emisiunii „In centrul atentiei” cum sta treaba cu dezinsectia, mai ales ca, in ultima vreme, mai multi teleormaneni au fost diagnosticati cu virusul WEST NILE, provenit de la tantari.

Ba, mai mult sunt voci care sustin ca produsele folosite pentru acest procedeu au fost „apa de ploaie”.
Alexandrenii se plang de ceva vreme ca nu mai pot iesi din casa, seara, din cauza tantarilor, cu toate ca municipalitatea a efectuat in mai multe randuri dezinsectie, atat terestra, cat si pe cale aeriana. De asemenea, Directia de Sanatate Publica a informat ca si in celelalte orase din judet s-au efectuat astfel de operatiune.
In municipiul Alexandria a inceput dezinsectia inca din luna iulie, continuand si in august. Destul de tarziu ar spune unii, insa, aceasta procedura a fost amanata din cauza ploilor.
O cauza pentru care nu s-au starpit tantarii din oras ar fi ca subsolurile blocurilor sunt pline cu apa si reziduri, medii propice pentru infectii si insecte. Materialele pentru lucrarile din subsolurile blocurilor ar trebui suportate de locatari.
Daca in municipii si orase s-a realizat dezisectia, in mediul rural, situatia este si mai rea. Autoritatile locale nu au luat masuri in niciun fel, astfel ca oamenii se plang de invazia insectelor.