Astazi au fost dezinfectate scarile de bloc ale orasului Zimnicea

Scari dezinfectate

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primaria Zimnicea a dezinfectat astazi toate scarile de bloc din centrul orasului, contra noului coronavirus. Actiunea de astazi vine dupa ce in prealabil fusese dezinfectat parcul, institutiile publice, strazile si trotuarele centrale. Luni se va face a doua dezinfectie in piata agroalimentara a orasului.

O  noua etapa in lupta contra contaminarii cu noul coronavirus(Covid-19) a fost parcursa astazi la Zimnicea, acolo unde au fost dezinfectate toate scarile de bloc din centrul orasului. A fost folosita o substanta avizata de Ministerul Sanatatii(Comisia de Biocide):Rely+On Virkon. In zilele trecute au fost realizate dezinfectii in toate institutiile publice ale orasului, in parc, pe strazile si trotuarele central. De asemenea, edilii orasului au hotarat ca luni sa fie efectuatata cea de-a doua dezinfectie in piata agroalimentara.
19 persoane se afla la lomentul actual in carantina in Tabara “Dunarica”, una dintre aceste persoane fiind din Zimnicea. 18 persoane au primit aviz negative. 7 dintre aceste persoane vor parasi centrul de carantina in zilele urmatoare. 20 de familii se afla la momentul actual in izolare la domiciliu.
Primarul orasului Zimnicea fata un apel catre toti cetatenii sa ramana pe cat posibil in casa. Cei care se intorc din strainatate sunt obligati sa anunte autoritatile, iar dupa caz, vor merge in izolare sau in carantina.
Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a stabilit:
-CARANTINA: pentru toti cetatenii romani si numai, care au calatorit in zona rosie de contaminare(China-regiunea Hubei,Italia-toata tara, Coreea de Sud-orasul Daegu si judetul Cheongdo, Iran-toata tara).
-IZOLARE LA DOMICILIU: pentru toti cei care au calatorit in zona galbena de contaminare, adica in acele state cu peste 500 de cazuri confirmate(Austria, Belgia, Coreea de Sud-restul tarii, Danemarca, Elvetia Franta, Germania, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, China-restul tarii, Spania, SUA, Suedia).
Toti cei care detin informatii despre persoane sosite din strainatate si care nu respecta regulile de carantina sau izolare la domiciliu, sunt rugati sa anunte imediat Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Teleorman. O pot face la numerele de telefon: 0247 311 354; 0247 312 813.