Cheltuielile de functionare a Centrului de batrani de la Talpa vor fi cofinantate de CJ

Centrul Sf. Maria

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In cadrul ultimei sedinte de Consiliu Judetean a fost aprobat contractul de parteneriat intre judetul Teleorman si comuna Talpa, privind cofinantarea cheltuielilor de functionare a Centrului Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Dependente ”Sf. Maria”, din Talpa, pentru anul 2018. Prin acest centru au trecut din 2009 pana in prezent peste 500 de persoane.

Aleșii județeni au adoptat, în ședința de lucru de miercuri, Proiectul de hotărâre ce prevede aprobarea contractului de parteneriat între județul Teleorman, prin Consiliul Județean Teleorman și comuna Talpa, prin Consiliul Local al comunei Talpa, în vederea cofinanțării cheltuielilor de funcționare aferente Centrului Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Dependente ”Sf. Maria”, comuna Talpa, pentru anul 2018. Prin actul administrativ, se aprobă contribuția Consiliului Județean pentru cofinanțarea cheltuielilor de funcționare ale Centrului de bătrâni din comuna Talpa, pentru anul 2018
Prezent in sedinta de Consiliu Judetean, primarul localitatii Talpa, a prezentat situtaia centrului.
Potrivit edilului de la Talpa, cei mai mulți dintre bătrânii din localitate care au nevoie de ajutor beneficiază de îngrijirile la domiciliu oferite de un ONG, iar aceștia ajung la Centru doar atunci când devin dependenți și au nevoie permanentă de ajutor.