Comerciantii din piata centrala din Alexandria in conflict cu municipalitatea

Comerciantii in consiliul local

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consilierii locali alexandreni s-au intrunit astazi in sedinta ordinara, cu mai mult de 20 de proiecte pe ordinea de zi. Intalnirea a decurs in conditii normale pana la punctul diverse si interpelari, cand spiritele s-au incins.

Discutiile in contradictoriu au pornit de la o solicitare a reprezentantului unui magazin din piata centrala, care avea un contract de inchiriere pe un spatiu din fata magazinului, pentru a-si expune marfa. Doar ca, respectivii vindeau fructe in zona deschisa, lucru interzis de o hotarare a Consiliului Local Alexandria, care spune ca fructele se pot comercializa doar in cupola.
Prezenti in sala, comerciantii de fructe din cupola au avut si ei de reclamat anumite nereguli, legate de tarifele percepute si modul discretionar al incasatorilor.
Raspunsul primarului a fost unul clar si concis: tarifele nu au crescut din anul 2013, iar anumite facilitati si reduceri se pot obtine daca se incheie contracte de inchiriere a meselor.
Dupa lungi discutii si dezbateri, singurii care au ramas nelamuriti au fost o parte din consilierii locali PNL, care in momentul in care presedintele de sedinta a dorit sa supuna la vot solicitarea reprezentantului magazinul s-a lovit de reticenta acestora din urma, care nu intelegeau ce mai trebuie votat.