Consilierii judeteni au semnat Declaratia de Unire cu Republica Moldova

Semnare Declaratie de Unire

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Alesii județeni, au semnat, la începutul ședinței Consiliului Judetean Teleorman, Declarația de Unire cu Republica Moldova. Institutia se afla printre primele din tara, care la 100 de ani de la unirea României cu Basarabia, semneaza documentul considerat un demers istoric de reunire a celor două state.

Sedinta de Colsiliu Judetean de astazi a fost una solemna. Alesii judeteni au semnat Declaratia de Unire cu Repbulima Moldova. Momentul a inceput cu intonarea imnului national.
In cadrul evenimentului, initiatorul actiunii la nivel de judet, consilierul Adrian Florescu, PMP, a dat citire declaratiei.
Semnarea  privind sustinerea Declarației de Unire cu Republica Moldova a fost semnat, nominal, de fiecare consilier județean prezent la ședință.
Momentul este unul istoric, mai ales ca are loc la implinirea a o suta de ani de la unirea Bsarabiei cu Romania, cei drept uirea a durat foarte putini ani.
In aceasta perioada, declaratii de acest fel se semneaza si de alte consilii locale si judetene din Romanai cat si din Republica Moldova.