Consiliul Judetean Teleorman va achiziona un aparat PCR Real-Time

PCR Real-Time

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In data de 31 martie, Consiliul Judetean Teleorman a dat comanda pentru un aparat PCR Real-Time, care ar urma sa ajunga in cel mult 3 saptamani din momentul plasarii comenzi. De asemenea, pentru Spitalul Judetean Teleorman vor mai fi alocate alte sume de bani.

Intr-un comunicat de presa, consiliul Judetean Teleorman anunta ca:
„Pentru a consolida răspunsul sistemului medical județean la starea de urgență generată de pandemia cu noul coronavirus COVID-19, Consiliul Județean Teleorman va aloca suma de 4.200.000 de lei, Spitalului Județean de Urgență Alexandria, în proxima ședință de consiliu din 10 aprilie a.c., care se va adăuga celor 8.000.000 lei alocați la începutul anului Spitalului Județean de Urgență Teleorman.
În curând, unul dintre echipamentele cele mai performante pentru identificarea noului coronavirus COVID-19, aparatul Real-Time PCR(preț de vânzare-130.000 lei) achiziționat de Spitalului Județean de Urgență Alexandria în data de 31 martie 2020, va putea fi utilizat cu avizul medicilor, urmând recomandările specialiștilor din sistemul sanitar.
Noul sistem RT- PCR achiziționat va funcționa cu un agitator magnetic pentru sistemul PCR(2.804 lei), o hotă PCR(9.798 lei), aparate frigorifice necesare sistem PCR(congelator, 39.000 lei și combină frigorifică, 33.390 lei), centrifuge de laborator(cu răcire -35.308 lei, tip minispin – 3.977 lei), extractor automat acizi nucleici(123.406 lei), echipamente achiziționate în aceeași perioadă.
Vor fi achiziționate și 1500 teste pentru aparatul Real-Time PCR.
În cel mai scurt timp posibil, vor fi amenajate spațiile cu circuitele corespunzătoare în vederea punerii în funcțiune a sistemului, iar personalul medical care va lucra cu aceste echipamente speciale este în prezent instruit corespunzător pentru a putea să facă față cu bine situației nou create.
La aceste achiziții se adaugă 1000 teste rapide COVID-19 AgRespi-Strip care vor fi folosite la testarea personalului din spital, kituri genotipizate și diverse alte materiale specifice.
De asemenea, în această perioadă se reabilitează laboratorul Secției de boli infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alexandria, care va asigura condiții de biosecuritate optime, astfel încât infectarea accidentală a personalului să fie redusă la minimum posibil.”