Dezbatere cu cetatenii privind taxele speciale la Primaria Alexandria

Dezbatere taxe speciale

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La bugetul local intră și sumele încasate din plata taxelor și impozitelor. Municipalitatea a invitat ieri după amiază cetățenii la o dezbatere referitoare la taxele speciale, ce vor face obiectul unei hotărâri de consiliu local.

Cu toate că anunțul a fost făcut înclusiv pe site-ul primăriei, la întâlnire au participat doar persoane vârstnice.
Legislația în materie de taxe și impozite locale prevede obligativitatea autorităților locale de a institui o serie de taxe speciale, pe lângă cele stabilite clar în Codul Fiscal. Și, cu toate că, ne plângem de valoare lor, iar la dezbaterile cu cetățenii, am putea ridica diferite probleme, interesul alexăndrenilor, în special al tinerilor pentru astfel de întâlniri este redus.
La dezbatere a participat și viceprimarul Alexandria, Gică Anghel.
Pentru a înțelege cât mai bine care sunt taxele speciale și cine trebuie să le achite, directoarea direcției a ținut să facă câteva precizări.
Cea mai discutată taxă a fost cea de salubrizare, taxă care se achită de către alexăndrenii care nu au sau nu vor să încheie contracte cu firma de salubritate care ridică gunoiul din Teleorman.
Aproximativ 1000 de alexăndreni au plătit anul acesta taxa specială de salubrizare, care este de 12 lei per persoană. În schimb, prin contract cu Polarisul se plătește 10 lei. Alexăndrenii prezenți în sala de ședințe a primăriei au avut și ceva întrebări.
În cadrul ședințelor de consiliu local viitoare vom afla forma finală a proiectului de hotărâre privind taxele speciale și dacă va fi aprobat.