Dezbatere publica pentru regulamentului de convietuire sociala

Dezbatere publica

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Astazi, in sala de sedinte a Primariei Alexandria a avut loc o dezbatere publica. In cadrul acesteia a fost discutat regulamentul de convietuire sociala.

Comportamentul persoanelor care au câini de companie, distrugerea spaţiilor verzi şi a mobilierului stradal, tăierea fără autorizaţie a copacilor în municipiul Alexandria au fost principalele probleme pe care alexăndrenii le-au ridicat astazi  în cadrul dezbaterii publice pe marginea unui proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de convieţuire socială.
La întâlnire au participat câteva zeci de persoane, majoritatea pensionari.
Propunerile acestora au vizat în principal sancţionarea deţinătorilor de câini de companie, care nu curăţă dejecţiile fiziologice ale animalelor, sau care nu au asupra lor ustensilele necesare curăţării acestora, atunci când ies pe străzile municipiului. Oamenii au atras atenţia că mizeria lăsată de câini în spaţiile publice constituie un real pericol pentru sănatate, în special a copiilor. O altă propunere a fost sancţionarea celor care taie copaci după bunul plac.
Totdata, a fost ridicata problema referitoare la pistele de biciclete.
Proiectul Regulamentului de convieţuire socială prezentat este structurat pe 23 de capitole, care privesc de la asigurarea gospodăririi şi curăţeniei în municipiul Alexandria, obligaţiile şi răspunderile care revin autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice, agenţilor economici şi cetăţenilor pentru buna gospodărire a localităţii, protecţia şi conservarea spaţiilor verzi, calitatea aerului şi apei, până la reguli privind contrucţiile, depozitarea deşeurilor, folosirea echipamentelor de joacă, deţinerea şi creşterea animalelor, înhumarea persoanelor decedate etc.  Sunt prevăzute şi sancţiuni pentru nerespectarea regulilor de convieţuire socială, amenzile fiind cuprinse între 50 şi 10.000 lei, în funcţie de gravitatea contravenţiei. Cetăţenii se pot informa cu privire la prevederile noului Regulament de convieţuire socială în muncipiul Alexandria accesând site-ul primăriei, unde acesta a fost publicat integral. Noul Regulament de convieţuire socială va intra în vigoare după ce acesta va fi aprobat de consiliul local al municipiului Alexandria.