Functionarii din Primaria Alexandria, la mana cetatenilor

Victor Dragusin

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Nemulțumirile alexăndrenilor referitoare la atitudinea nepotrivită a angajaților primăriei în relaționarea cu publicul l-a determinat pe edilul șef să gândească o strategie pentru a-i determina pe funcționari să își revizuiască comportamentul. Astfel, pe site-ul instituției va fi afișată o listă cu personalul, iar oamenii vor avea posibilitatea să le ofere bile, ce vor conta în evaluarea acestora.

Ba, mai mult decât atât, primarul Drăgușin a declarat, în premieră, pentru postul nostru de televiziune faptul că are în vedere un proiect prin care alexăndrenii nemulțumiți de funcționarii din administrația locală să aibă posibilitatea să le ofere bile, albe sau negre. Lista cu numele angajaților, dar și salariile pe care aceștia le încasează vor fi postate pe site-ul primăriei.
Toate aceste însemne vor conta la evaluarea pe o face angajatorul funcționarilor, cu atât mai mult cu cât potrivit noilor prevederi din Codul Administrativ, edilul șef poate sanționa un funcționar atât verbal, în scris, îi poate reduce salariul cu 10-15%, sancțiunea putând merge până la desfacerea contractului de muncă.
Deocamdată, această măsură nu este în vigoare, urmează să vedem când va fi pusă în aplicare și în ce condiții.