Investitii importante la Zimnicea, finantate din excedentul bugetar

Excedent bugetar

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cateva investitii locale importante vor fi finantate anul acesta la Zimnicea din excedentul bugetar al anilor trecuti. Este vorba in primul rand de finantarea utilitatilor de la noul campus al Liceului Teoretic Zimnicea, de proiectul romano-bulgar “Sanatatea ta conteaza”, dar si de realizarea unor studii de fezabilitate pentru modernizarea unora  dintre strazile din zona de est a orasului.

Zimnicea si-a aprobat bugetul local local luna trecuta, dupa o perioada in care proiectul de buget s-a aflat in dezbatere publica, mai devreme decat in anii precedenti. Aprobat cu unanimitate de voturi de catre alesii locali zimniceni, lucrul la buget nu a fost anul acesta deloc usor. Una dintre dificultatile si nemultumirile cu care s-au confruntat edilii zimniceni a tinut de banii primiti din sumele  defalcate din TVA, mai mici fata de cele de anul trecut. Motivul-orasul a inregistrat un excedent bugetar de circa 9247 mii lei. Excedentul bugetar asigura insa cateva investitii esentiale anul acesta pentru oras. Una dintre aceste investitii vizeaza lucrarile de  racordare  la utilitati a noului campus al Liceului Teoretic Zimnicea.
O alta investitie majora are in prim plan spitalul orasenesc, parte a proiectului romano-bulgar dintre Zimnicea si Svishtov, “Sanatatea ta conteaza”.
Tot din excedentul bugetar vor fi finantate anul acesta si studiile de fezabilitate necesare modernizarii unora dintre strazile din zona de est a orasului.