Noi masuri de combatere a pandemiei la Zimnicea

Masuri combatere covid-19

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Local Zimnicea s-a intrunit astazi in sedinta de lucru de indata, pentru a aproba noi masuri de lupta contra pandemiei Covid-19. Este vorba despre hotarari de alocare de fonduri catre Spitalul Orasenesc Zimnicea, dar si de consolidarea de “Sanatate” din bugetul local al orasului.

Intruniti astazi in sedinta de lucru de indata, consilierii locali din Zimnicea au aprobat alocarea a 1,5 miliarde de lei vechi catre Spitalul Orasenesc Zimnicea, sume primite de administratia locala din partea Consiliului Judetean Teleorman. Toata aceasta suma este destinata exclusiv dotarii spitalului cu materiale si echipamente de protectie impotriva noului coronavirus.
Tot in sedinta de astazi s-a aprobat trecerea a 2,5 miliarde de lei vechi in capitolul “Sanatate”, din cadrul bugetului local. Banii vor fi folositi pentru masurile de prevenire a contaminarii cu noul coronavirus.
Aproximativ 600 de milioane de lei vechi vor merge catre dispozitivele cu dezinfectant pe care primaria le va monta la fiecare scara de bloc din oras.
Centrul de Carantina de la Tabara “Dunarica”, finantat in aceasta perioada de criza de catre bugetul local, gazduieste la momentul actual 35 de persoane.
Autoritatile orasului le reamintesc zimnicenilor ca cea mai buna masura de protectie este chiar prevenirea contaminarii.
La Zimnicea nu s-a confirmat pana in prezent nici un caz de contaminare cu noul coronavirus.