O banala informatie de interes public se obtine cu greu de la Agentia de Prestatii Sociale Teleorman

AJPIS Teleorman

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cu Agenția Județeană de Prestații Sociale Teleorman se comunică greu, aproape deloc. Trei zile de încercări de a lua legătura cu reprezenții instituției au fost sortite eșecului.

Am continuat demersurile pentru a afla câți copii vor beneficia de majorarea alocațiilor, cerând sprijinul Prefecturii, ne-am ales cu un comunicat de presă, care nu poate fi, însă, astăzi, prezentat în fața camerei de filmat.
Deși legea 544/2001 obligă, repet obligă, instituțiile publice să aibă o persoană responsabilă cu presa, la Agenția Județeană de Prestații Sociale, după 3 zile de încercări de a lua legătura cu purtătorul de cuvânt pentru a afla câți copii vor beneficia de alocații mărite, acesta ne-a spus că nu este ”pregătit” astăzi să ofere informația în fața camerei de filmat și ne așteaptă mâine. Am încercat să discutăm inclusiv cu directorul instituției, despre care am aflat după îndelungi insistențe că are o problemă medicală. Tot după 3 zile, în această dimineață, aflând de numeroasele demersuri pe care le-am inițiat, am primit, după ani de zile, un comunicat de presă, fix cu informațiile solicitate.
Lucrul cel mai important și informația care ar fi trebuit să ajungă deja la dumneavoastră, telespectatorii și care acum reiese din comunicatul de presă transmis pe mail-ul instituției este următorul: ”Alocațiile de stat pentru copii, majorate Conform prevederilor OUG nr. 9/2019, începând cu data de 01.04.2019, alocațiile de stat pentru copii au fost majorate. Astfel, cuantumul alocațiilor de stat pentru copii este următorul: 300 lei pentru copiii cu varsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; - 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, pana la terminarea acestora; - 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap. Facem precizarea că, drepturile cuvenite lunii aprilie 2019, vor fi încasate de către beneficiari în cursul lunii mai 2019”.