Ofiterii de stare civila s-au intalnit astazi pentru instruire

Instruire personal

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanelor Teleorman a chemat la instruire, astazi,  in sala mare a Primariei Alexandria, toti ofiterii de stare civila din judet. Au mai fost invitati, la intalnire si reprezentanti ai institutiilor judetene.

Prin aceasta pregatire s-a urmarit ca personalul din cadrul autoritatilor publice locale sa cunoasca cat mai bine legislatia in domeniu, dar si modalitatile si termenele de eliberare, inscriere si mentionare in bazele de date.
Inainte de a intra in dezbarea propriu zisa, directorul Serviciului Judeten de Evidenta a Persoanelor a dat cuvantul invitatilor, care s-au aflat in sala, pentru a spune cateva cuvinte despre colaborarea dintre institutii.
Reprezentantul Inspectoratului Judetean de Politie Teleorman a astras atentia asupra unei probeleme referitoare la dreptul cetatenilor romani de a circula in tarile Uniunii Europene, cu buletinul.
Conducerea serviciului a prezentat si un raport al activitatii de coordonare si control metodologic pe linie de stare civila desfasurat la toate unitatile din subordine, dar si la primarii.
Si Serviciul Judetean Anticoruptie a avut un material, pe care l-a prezentat. De asemenea, au avut loc discutii si dezbateri, reprezentantii serviciului le-au adus in atentie ofiterilor de stare civila, modificarile legislative in vigoare, iar acestia din urma au ridicat probleme uzuale cu care se confrunta.