Presa obligata sa paraseasca sala de sedinte a Consiliului local Plosca

Consiliul local Plosca

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Abuzurile curg pe bandă rulantă în forurile de decizie de la nivelul localităţilor din mediul rural teleormănean. La noi, se pare că zicala "semnează ca primarul" se aplică din plin. Aseară, aleşii locali în consiliu la Plosca au decis, invocând un regulament luat de ei pe loc că presa nu are ce să caute la o astfel de şedinţă. Ba, chiar, aceştia au chemat şi poliţia.

Aşa a debutat şedinţa Consiliului Local Plosca de ieri, întrunire în care cel mai important punct de pe ordinea de zi era aprobarea bugetului. Dacă la început, mărul discordiei l-a constituit prezenţa presei la şedinţă, scandalul a continuat la proiectul privind aprobarea bugetului. Buget ce trebuia votat în termen de 45 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a Legii Bugetului de Stat, termen ce era depăşit.
Sideraţi de situaţia din consiliul local au fost şi cetăţenii care au luat parte la aceasta.  
Deşi s-a arătat deranjat de situaţia creată în şedinţă, primarul din localitate declară că tot circul din CL a fost doar o campanie electorală murdară.
Ce înţelegem noi de aici? Că în buget trebuie să laşi nişte aşa zise porţile ca să acoperi nişte cheltuieli cu salariile (alambicată declaraţie), că bugetul defalcat s-a discutat la comisii şi la propunerea secretarului, nu a fost nevoie să-l mai prezinte pe larg în şedinţă, deşi legea aşa prevede şi că cetăţenii nu au dreptul să filmeze aceste şedinţe. Ce nu ştiu aleşii de la Plosca este faptul că o lege primează în faţa unei hotărâri de Consiliu Local.
Nereguli la aprobarea bugetului localităţii Plosca au existat cu duiumul. Au fost depăşite cele 45 de zile în care se putea aprobat, nu a fost supus dezbaterii publice şi nu a fost prezentat pe capitole şi subcapitole în şedinţă. Aprobarea bugetului localităţii riscă să fie atacată în contencios, iar localitatea să funcţioneze în continuare după vechiul buget.