Primaria Zimnicea adopta masuri de prevenire a raspandirii coronavirusului

Primaria Zimnicea

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primaria Zimnicea - masuri energice de informare si de stopare a raspandirii coronavirusului. Pana in prezent nu a fost confirmat nici un caz de imbolnavire la nivel de oras, chiar daca Zimnicea gazduieste unul dintre centrele judetene de carantina, iar o familie se afla in izolare la domiciliu.

Zimnicea gazduieste unul dintre centrele judetene de carantina a persoanelor care sunt suspecte de contaminare cu coronavirus. Este vorba de tabara de agrement “Dunarica”, obiectiv aflat in custodia Ministerului Sportului si Tineretului, locatia fiind aleasa ca centru de carantina de catre Comitetul pentru Situatii de Urgenta constituit la nivelul judetului. In aceasta dimineata, tabara gazduia 7 persoane aflate in carantina.
Primaria aplica masuri stricte in toate institutiile si unitatile aflate in subordine.Una dintre acestea prevede dezinfectarea tuturor localurilor scolare de la nivelul orasului. O alta masura tine de comunicarea si informarea populatiei  asupra masurilor care trebuiesc urmate in actuala situatie.Spitalul Zimnicea a luat masura restrictionarii drastice a accesului persoanelor in incinta. In privinta persoanelor aflate in izolare la domiciliu, pana in prezent  se inregistreaza un singur caz.Incepand de astazi toate scolile si gradinitele orasului Zimnicea sunt inchise. Cursurile au fost suspendate in intreaga tara pana de data de 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade in functie de evolutia situatiei. In aceasta perioada primaria va dezinfecta toate unitatile scolare ale orasului.