Proiect comun Rosiorii de Vede - Gorna Oryahovitza

Proiect transfrontalier

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primul proiect  realizat in urma acordului de colaborare cu administratia locala din municipiul Gorna Oryahovitza – Bulgaria a fost prezentat delegatiei bulgare, la Primaria Rosiorii de Vede.

Proiectul comun depus in cadrul Programului Interreg VA – cooperare transfrontaliera Romania – Bulgaria vizeaza domeniul cultural si se afla in faza de evaluare.
Intalnire de lucru romano- bulgara la Primaria municipiului Rosiorii de Vede pe tema unui proiect comun realizat de municipiile Rosiorii de Vede si Gorna Oryahovitza pentru valorificarea patrimoniului cultural material, depus in cadrul Programului Interreg VA- cooperare transfrontaliera Romania – Bulgaria.In cadrul intalnirii a fost prezentat partenerilor bulgari proiectul de modernizare a centrului cultural din Rosiorii de Vede ,obiectiv in valoare de peste doua milioane de lei si  durata de realizare ,18 luni.
Primarii celor doua municipii, Valerica Circiumaru si Dobromir Dobrev au explicat cat de importanta este realizarea obiectivelor din cadrul proiectului comun pentru comunitatile locale.
Colaborarea in realizarea si implementarea de proiecte transfrontaliere dintre cele doua municipii are peste un deceniu, dar documentul oficial de infratire si colaborare intre Rosiorii de Vede si Gorna Oryahovitza a fost semnat abia in aprilie 2015 de primarul Cristian Duica si omologul sau bulgar Dobromir Dobrev.