Proiect pentru promovarea turismului pe Dunare la Zimnicea

Ambarcatiune de agrement

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primaria Zimnicea a semnat ieri contractul de finantare pentru un proiect care isi propune dezvoltarea turismului local pe fluviul Dunarea. Proiectul are o valoare de aproximativ 200.000 euro, fara nici o contributie din partea orasului. Banii vor fi folositi pentru achizitionarea unei ambarcatiuni de agrement si a unui ponton.

Primaria Zimnicea a semnat ieri  contractul de finantare a proiectului “Descopera Dunarea-Achizitionarea unei ambarcatiuni de agrement pentru turism”. Proiectul are o valoare de aproximativ 200 000 euro, fara nici o contributie din partea bugetului local. Este al doilea proiect (dupa construirea Pietei de Peste)pe care Zimnicea in realizeaza in cadrul Strategiei de dezvoltare locala a zonei pescaresti Dunarea de Sud 2014-2020, Masura 1- Consolidarea competivitatii zonei de pescuit din teritoriul FLAG Dunarea de Sud”.
Proiectul presupune achizitionarea unei ambarcatiuni de agrement cu o capacitate de 20 de locuri si a unui ponton pentru acostare.
Tot in cadrul acestei strategii, edilii zimniceni vizeaza construirea unei biblioteci moderne si a unui muzeu al Dunarii.