S-a blocat axa de accesare a fondurilor europene pentru apa si canalizare

Daniel Grosu - primar Plosca

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Se tot discuta despre faptul ca, au trecut atat de multi ani de cand Romania este tara membra a Uniunii Europene, insa, cetatenii treiesc inca in conditii precare.

Apa si canalizarea lipsesc din marea majoritate a localitatilor, in special cele teleormanene, toata lumea acuzand conducerea primariilor ca nu a luat masuri in acest sens. Primarul comunei Plosca spune insa ca axa pentru atragerea de fonduri europene pentru aceste proiecte a fost blocata.
Atragerea de fonduri europene ar trebui sa fie prioritara pentru administratiile publice locale, deoarece s-ar crea conditii de viata mai bune, pentru cetateni. Cand vine vorba de fonduri europene, toata lumea arata cu degetul catre autoritati, ca de-a lungul anilor, indiferent de coloratura politica care a condus, nu s-au atras fonduri europene. Situatia este cu atat mai delicata cu cat in ultima vreme, pe scena politica romaneasca se intampla lucruri neprevazute si necontrolabile.
In cadrul emisiunii „In centrul atentiei”, difuzata de postul nostru de televiziune, primarul localitatii Plosca a declarat ca, in prezent are in derulare doua proiecte, prin PNDR.
Cu toate ca, licitatiile au fost contestate si para-contestate, atat de firmele participante, cat si de alte institutii publice, lucrarile pentru cele doua drumuri au inceput deja.