Se lucreaza pentru construirea cladirii Gradinitei nr 10 din Alexandria

Gradinita nr 10 Alexandria

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În urmă cu aproximativ un an de zile municipalitatea se confrunta cu o problemă serioasă legată de nefuncționalitatea grădiniței cu program prelungit nr 10 din Alexandria. S-a decis atunci, mutarea preșcolarilor într-un spațiu renovat de la Liceul Agricol și demolarea clădirii.

Sediul Grădiniței nr 10 din Alexandria era lângă Liceul Teoretic ”Constantin Noica”, iar după scandalul de anul trecut referitor la îmbolnăvirea mai multor copii, Direcția de Sănătate Publică a decis retragerea autorizației de funcționare. Ba, mai mult, experții au constatat că imobilul nu mai poate fi reabilitat, deoarece structura era grav deteriorată. Astfel, într-o clădire de la Liceul Agricol s-au renovat spațiile, iar clasele grădiniței s-au mutat acolo. Clădirea veche unde funcționa gădinița a fost astfel demolată și va fi construită de la 0.  
Având în vedere declarațiile edilul șef, potrivit cărora lucrările mai durează în medie un an, l-am întrebat ce se va întâmpla cu investiția de la Liceul Agricol, care a costat în jur de 4 miliarde lei vechi, bani cheltuiți din bugetul municipiului reședință de județ.
Deocamdată, preșcolarii învață în spații conforme, recent reabilitate. Urmează să vedem ce se va întâmpla cu reconstruirea noii clădiri a grădiniței, dacă termenele de finalizare a lucrărilor vor fi respectate și cel mai important, dacă Programul Național de Dezvoltare Locală, de unde vine marea majoritate a banilor va continua, având în vedere schimbarea Guvernului.