Sindicalistii din Primaria Rosiorii de Vede au renuntat la greva generala

Greva administratie

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ramasi fara lider, sindicalistii din Primaria Rosiorii de Vede nu au mai participat la greva generala de o zi programata sa se desfasoare astazi, in toata tara. Motivul este unul foarte simplu au uitat sa notifice institutiile abilitate de participarea la greva generala.

Conform calendarul protestelor anuntate de Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie, astazi si angajatii Primariei Rosiorii de Vede trebuiau sa fie in greva generala dar programul s-a desfasurat normal. Desi au anuntat ca participa la proteste, sindicalistii rosioreni nu au reusit sa se mobilizeze pentru a urma procedurile legale in acest caz si greva nu a mai avut loc. Recent liderul de sindicat a demisionat si doar asigura interimatul pana la alegerea unui nou presedinte.

Sindicalistii sustin ca salariatii din administratia publica locala din Romania reprezinta cea mai slab platita si discriminata categorie de salariati din sistemul bugetar iar dupa ce ultimele negocieri cu Ministerul Muncii in urma carora nu s-a ajuns la un consens s-a decis continuarea actiunilor de protest. Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie anunta greva generala pe termen nelimitat incepand cu 19 iulie.