Taxa de parcare in centrul orasului Alexandria, prin SMS, a scazut

Taxa de parcare

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi, aprobate in unanimitate in sedinta de consiliu local de ieri a vizat modificarea si completarea Regulamentului de functionare a sistemului de parcare cu plata a autovehiculelor din Alexandria. A fost o hotarare la care s-au purtat discutii.

De la 1 iulie 2018, in zona centrala din municipiul resedinta de judet se va taxa parcarea masinilor, pe spatiile unde pana in urma cu ceva timp existau persoane care incasau aceasta plata. Astfel ca, sunt mai multe modalitati de achitarea a parcarii, si anume prin sms sau direct la aparatele montate deja in zonele respective.
Taxarea prin sms a fost stabilita tot de consilierii locali, intr-o alta sedinta, la valoarea de 0,38 eurocenti, iar ieri a fost redusa la 0,35. Florin Titirisca a cerut lamuriri cu privire la firma care a castigat licitatia si care trebuie sa dea banii din aceste sms-uri.
Raspunsul a venit din partea directorului adjunct al SC Piete si Targuri Alexandria SRL, cei care administreaza parcarile cu plata.
Municipalitatea a achizitionat si un utilaj de ridicare a autoturismelor, parcate ilegal si, totodata, a stabilit, in acel regulament de organizare si functionare posibilitatea contractari unor abonamente, contra cost, pentru alexandrenii care au nevoie sa parcheze in zonele respective. Regulamentul poate fi accesat pe site-ul Primariei Alexandria, iar informatii suplimentare cu privire la acest subiect se pot solicita la societatea care gestioneaza aceste parcari.