Zeci de parinti de la Grădinita nr 10 si de la Cresa Peco au venit cu jalba-n protap la Primarie

Parinti in CL Alexandria

Administratie
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ședința de consiliu local, convocată de îndată de primarul municipiul Alexandria s-a transformat brusc într-o întâlnire între autorități și părinți pentru a dezbate problema celor 120 de copiii care nu mai au grădiniță, după ce Grădinița cu Program Prelungit nr. 10 a fost închisă.

Ședința Consiliului Local Alexandria se anunța a fi una fără scântei, doar că pe ordinea de zi au fost incluse două proiecte de hotărâre ce vizau permutările instituționale din mediul preșcolar. Asta după ce Gradinița nr. 10 a fost închisă din cauza retragerii avizului de funcționare de către Direcția de Sănătate Publică. Astfel că, zeci de părinți și-au făcut apariția in sala de ședințe, chiar în momentul în care se dezbăteau subiectele.
Răspunsul a venit din partea primarului Victor Drăgușin.
Lămuriri suplimentare privind retragerea documentului de funcționare al Grădiniței nr. 10 au făcut și managerul Direcției de Sănătate.
Deși încă nu se discutase proiectul ce viza mutarea Creșei Peco la Creșa Ion Creangă și pentru că subiectele erau oarecum legate, în plen a luat cuvântul și un părinte cu copil la creșa Peco.
După ore în șir în care s-au ascultat pereri în contradictoriu, pe de o parte părinți care încercau să afle ce se întâmplă cu pruncii lor și nu erau de acord cu opțiunile autorităților, iar de cealaltă parte, conducerea primăriei, care nu avea soluții decât cele prezentate, concluziile au fost spune de edilul Drăgușin.
În cele din urmă s-a ajuns la concluzia că micuții de la Creșa Peco se vor muta în incinta Grădiniței nr. 6, asta după ce DSP-ul va verifica locația, iar preșcolarii de la Grădinița 10 vor merge pentru o perioadă determinată (1 noiembrie), la Creșa Peco.