Ministrul Agriculturii

Porcul din gospodărie nu va lipsi, aceasta a fost garanția pe care a oferit-o ministrul Agriculturii, Adrian Oros la întâlnirea cu fermierii teleormăneni. Cu toate acestea, Comisia Europeană ar putea interzice exportul de carne de porc, și asta din cauza epidemiei de pestă porcină.

Adrian Oros

”Toate programele care funcționează vor continua”, așa și-a început discursul noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, prezent la întâlnirea cu fermierii teleormăneni din localitatea Bragadiru. Convocarea a avut loc la căminul cultural din comună, de la ora 15.00.

APIA Teleorman

Anul acesta, peste 16 mii de fermieri din judet au depus actele pentru a obtine subventia din partea Apia. Deja, in aceasta perioada are loc plata avansului, iar la acest capitol ne clasam pe primul loc. Pana in prezent peste 15 mii de teleormaneni au banii in conturi.

Program tomate

Subventia de 3000 de euro pentru cultura de rosii in sere si solaria reprezinta o masura de sprijin pe care fermierii teleormaneni au accesat-o si in acest an. De exemplu, pentru tura a doua de solicitare a acestor bani, au depus documentele un numar de 149 de legumicultori.

Codasi la depunerea cereii unice

Doar cateva zile mai sunt pana la termenul limita de depunere a cererilor unice pe suprafata la APIA. Cu toate astea, fermierii din judet nu se sinchisesc sa depuna documentaia, iar datele centralizate arata ca sunt printre codasii tarii, cu un procent de doar 67% prezentati.

Mai multe articole...