Anul 2015 a venit cu vesti bune pentru fermieri

Eugen Coman

Agricultura
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Anul 2015, a venit cu vesti bune pentru fermierii teleormaneni. In cadrul sedintei de Guvern din aceasta saptamana s-a stalbilit luarea unui imprumut pentru a fi efectuata plata transei a doua a banilor pentru SAPS.

Anul 2015 a incept cu vesti bune pentru fermierii din judetul nostru. Daca acestia credeau ca nu vor mai primii transa a doua a banilor pentru SAPS, nu este asa. In cadrul sedintei de Guven din aceasta saptamana, s-a luat hotararea sa se faca un imprumut pentru acestia sa ajunga in contrurile fermierilor.

 Iata ca anul 2015 vine cu vesti bune, vesti imbucuratoare pentru fermierii judetului Teleorman. Si as incepe prin a spune ca saptamana aceasta in sedinta de Guvern, s-a hotarat alocarea unui imprumut de 3 miliarde 700 mii lei, imprumut pe care il acora Ministerul Finantelor catre Ministerul Agriculturii la solicitarea APIA, special pentru a fi platita diferenta transei a doua din subventia SAPS. Deci, iata ca sunt premise suficiente ca pana la sfarsitul lunii ianuarie sa incepem  si eventual chiar sa si finalizam platile transei a doua - Eugen ComanSi vestile bune nu se opresc aici. Agricultorii teleormaneni, care au depus dosarele pentru o obtine subventia la motorina, trebuie sa se bucure. Potrivit Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura, se vor da banii pentru carburant pe trimestrul 4. Reprezentanii APIA s-au gandit si la cei care activeaza in domeniul zootehnic. Astfel ca in curand va fi promulgat un act normativ prin care se va stabilii suma de plata pentru cei care vor sa achizitioneze caprine si ovine.

Deasemenea o veste la fel de buna, consfintita prin act normativ in luna decembrie, este ca vom platii si trimestrul 4 motorina, trimestru 4 care va fi alocat pe acordul prealabil vechi, intocmit in decembrie 2013, si undeva pana la sfarsitul lunii februarie vom primii documentele justificative, facturile , tabelele centralizatoare, urmand ca in luna martie, probabil, sa facem si plata trimestrului 4.
Inca o veste buna este ca, prin negocierile care s-au purtat cu Comisia Europeana, fermierii vor beneficia de plata accizei la motorina si pe anul 2015, si probabil pe intreg parcursul exercitiului financiar 2014-2020.
O alta veste buna vine pe sectorul zootehnic. Si pot sa va spun ca undeva in luna ianuarie se va promova, se va promulga un act normativ prin care va fi stabilita suma alocata pe cap de animal la specia ovina, bovina, caprina, urmand ca, probabil, mai mult ca sigur undeva in luna februarie sa efectuam platile si in acest sector - Eugen Coman

.
Asadar iata ca anul 2015 a inceput sub auspicii bune pentru fermierii teleormani.